• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković mi je spasio život u Đenovi: Stojković otkrio detalje napada u Italiji

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

O tom nemilom događaju se i dan-danas priča.

 Vladimir Stojković incident Đenova Dejan Stanković mi spasio život Izvor: MN PRESS

Golman Partizana Vladimir Stojković bio je gost emisije "Teme do Arene" na TV Arenasport, u kojoj je otkrio neke vrlo zanimljive stvari iz svoje karijere.

Bivši reprezentativac Srbije je otkrio zašto ne mrzi Crvenu zvezdu, a potom je govorio i o čuvenom skandalu koji se dogodio pred utakmicu "orlova" protiv Italije u Đenovi.

Od tada je već prošlo punih 10 godina, otkako je u jesen 2010. godine Srbija meč izgubila "za zelenim stolom" 3:0 posle prekida meča za koju su bili zaslužni srpski huligani.

Ipak, najgore se odigralo prije meča, kada su navijači upali u autobus reprezentacije Srbije, sa željom da se obračunaju sa Stojkovićem.

On je baš te 2010. prešao u redove Partizana kao bivši igrač Zvezde, a sada je Stojković otkrio da ga je tom prilikom spasao Dejan Stanković.

"Jeste, istina je da je bilo konflikta sa navijačima u autobusu. Uletjeli su unutra, tu je Žigić ustao, ali na kraju je Deki imao prepirku s njima gdje ih je bukvalno zamolio na svoje ime da izađu i da to ne smije da se dešava u autobusu reprezentacije. Sigurno da je Deki tu odigrao najveću ulogu."

Stojković je trebalo da bude starter na meču sa Italijom, ali cijeli dan su se dešavale čudne stvari, pa je tih kratkih sedam minuta do prekida meča među stativama bio Željko Brkić.

"Mi smo imali sastanak i odmah odatle krećemo u autobus. Selektor Pižon je izdiktirao sastav, pričali smo oko taktike i otišli u autobus. Bambi Tošić je zaboravio pasoš i njega smo čekali."

Međutim i tokom dana je bilo nekoliko signala da će se dogoditi nešto nezapamćeno.

"Ja sam sa Markom Lomićem izašao prije podne do centra Đenove. Bio je blizu hotela i on i ja se šetamo. Ako ja prođem prvi i dva tri momka idu ka meni ja ih ne čujem šta pričaju, ali nalete na Lomića i on čuje da su neke prijetnje u pitanju. Ja kažem Boškoviću, tadašnjem portparolu FSS, ovdje se nešto dešava čudno, a on me ubjeđuje da je sve ok. Kreće ručak u hotelu i ja čujem svoje prezime kako neko skandira ispred hotela. On me ubjeđuje da je to podrška meni, a ja vidim da je neka prozivka."

Nije ni to bilo sve.

"U međuvremenu ja dobijam poruke od nekih prijatelja, da se sprema prekid utakmice i da će navijači da ulete na teren. I onda dolazi fatalni autobus."

Stojković opisuje kako se sve odigralo.

"Ja sam imao slušalice na ušima. U jednom trenutku Danko Lazović mi kaže "hajde sjedi tamo na posljednja sjedišta ovi nešto napolju dobacuju". Ja sjednem pozadi, čujem pjesmu kroz šiber i kreće neka frka, autobus tu zatvori vrata, ali oni ih za sekund otvore. Ulete sa bakljama, tu nastane gužva i Deki onda krene da smiruje situaciju", objasnio je Stojković dešavanja iz Đenove.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC