• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristijano Ronaldo na udaru - svi ga krive za ispadanje Juventusa: Napravio je neoprostivu grešku, on se potpuno RASPAO!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ni veliki Fabio Kapelo nije mogao da prećuti...

 Kristijano Ronaldo greška Juventus Porto kritika Fabio Kapelo Izvor: TANJUG/AP/LUCA BRUNO

Juventus je ponovo šokirao svoje navijače, ništa od četvrtfinala Lige šampiona ni ove godine!

Torinski klub je ispao iz tog takmičenja poslije ludog dvomeča protiv Porta, tima koji je uprkos brojčanoj nadmoći prvaka Italije ipak uspio da se dokopa mjesta među osam najboljih ekipa u Evropi.

Juventus je slavio 3:2, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje, a poslije meča se u velikoj meri priča i o potezu Marka Grujića i njegovom foliranju koje je "uhvatila" i kamera.

Ipak, one daleko najozbiljnije analize tiču se Kristijana Ronalda - Portugalac je stigao u klub u transferu vrijednom 100.000.000 evra uz godišnju platu od oko 30.000.000 evra ne bi li doveo Juventus u poziciju da osvoji Ligu šampiona.

Juventus ovih godina nikada nije bio dalje od tog cilja, a zbog toga i Portugalac sada trpi kritike. I veliki Fabio Kapelo je imao šta da kaže o Kristijanu, kritikujući ga zbog toga što je okrenuo leđa prilikom slobodnog udarca Serđa Oliveire, iz kojeg je Porto i stigao do gola koji je riješio dvomeč.

"Prvi gol u prvoj utakmici je bio poklonjen... Ima golova koji ne smeju da budu primljeni. Današnji penal je još jedan poklon - Demiral je vrlo naivan i to je ozbiljna greška. Ali i Kristijano Ronaldo koji u živom zidu skače i okreće leđa. Ko god da je u živom zidu, ne smije da se plaši da bude pogođen. To je neoprostiva greška za koju nema izgovora", oštro je govorio Kapelo analizirajući ispadanje Juventusa.

I Alesandro Del Pjero je imao šta da kaže o Portugalcu.

"Kristijano Ronaldo ima svoje odgovornosti. Nije imao mnogo šansi, ali je protraćio onaj udarac glavom koji bi inače uvijek iskoristio. Ali ne može biti samo njegova krivica, Juventus je više od sat vremena igrao sa igračem više."

Ipak, oštrih kritika je bilo i među novinarima, pa je tako Paolo Kondo bio vrlo jasan.

"Kristijano je bio doveden da se takmiči na najvišem nivou u Ligi šampiona. U prve dvije sezone se tim raspao, ovoga puta je i on."

Juventus je tako drugu godinu zaredom ispao u osmini finala, poslije poraza od Liona prošle godine, dok ih je u četvrtfinalu 2019. godine izbacio Ajaks. Otkako je Kristijano Ronaldo stigao u klub, Juventus nije uspio ni da "primiriše" polufinale Lige šampiona, a kamoli da se bori za najveći trofej.

Sada u Juventusu mogu da nastave da se bore za 10. uzastopnu titulu u Italiji, mada i tamo im se drma tron...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC