• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi ga doveo kao trenersku zvijezdu, Delije ga otjerale u sred meča!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na današnji dan 2007. godine Dušan Bajević je otišao sa "Marakane" nasred utakmice!

 Dušan Bajević na današnji dan odlazak sa klupe Crvena zvezda - Vojvodina Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković Piksi je nedavno postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije, a to mu je treća funkcija u srpskom fudbalu posle završetka karijere. 

On je prvo  bio predsjednik FS Jugoslavije, a potom je zamijenio Dragana Džajića na mjestu predsjednika Crvene zvezde. Kada je 25. maja 2006. godine objavio da će novi trener crveno-bijelih biti Dušan Bajević, to je bila prava bomba!

Možda će vas zanimati

Poslije Valtera Zenge na "Marakanu" je stigao dokazani stručnjak, koji je godinama vodio najveće klubove u Grčkoj, a bio je igračka legenda u bivšoj Jugoslaviji. Pod njegovom trenerskom palicom tim je dobro odigrao protiv moćnog Milana, ali je potom uslijedio razočaravajući poraz od Slovana iz Libereca u Kupu UEFA.

Ipak u ligi je to izgledalo jako dobro, pa je u jednom momentu Zvezda imala čak 14 bodova prednosti u odnosu na vječitog rivala. Ipak, poslije poraza od Partizana u derbiju 4:2 situacija se zaoštrila, a onda je na "Marakani" viđen skandal! 

10. marta 2007. godine Crvena zvezda je dočekala Vojvodinu, a na samom startu Aleksandar Davidov je donio prednost Novosađanima. Despotović je dao drugi gol u 69. minutu, a onda su sa tribina krenuli povici protiv trenera. 

"Dušane odlazi, Dušane odlazi!"

I Bajević je otišao! Dok je meč bio u toku otišao je u tunel stadiona i nije se vratio. Do kraja meča je bilo 3:0 za Vojvodinu, pošto je posljednji gol postigao mladi Dušan Tadić.

Dušan Bajević napušta teren
Izvor: YouTube/Sportska sećanja

"Procijenio sam da je situacija u kojoj se nalazi klub teška, da moram da se obratim javnosti i saopštim da je Dušan Bajević podnio neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba. Čin nije dostojan renomea Crvene zvezde i to, bez obzira na sve, nije smjelo da se dogodi, jer je klub iznad svakog pojedinca. Lično sam razočaran ovakvim gestom. Šta je trebalo da uradi Rafa Benitez iz Liverpula kada je gubio na poluvremenu od Milana u finalu Lige šampiona (0:3)? Vjerovao je i na kraju pobijedio", rekao je Dragan Stojković Piksi poslije tog meča. 

A kratko se povodom ostavke i odlaska sa terena oglasio i Bajević. 

"Uradio sam ono što su navijači tražili od mene, a tražili su da odem. Ispunio sam njihovu želju. Smatram da navijače treba poštovati, uvijek sam se tako ponašao", rekao je Bajević tom prilikom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC