• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Alfa Modriče Dario Purić: Igramo više srcem, a manje mozgom - moraćemo to da uskladimo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri iz Modriče doživjeli i drugi proljećni poraz u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske. Kozara odnijela sva tri boda sa stadiona "Dr Milan Jelić". "Mladi igrači su bogatstvo Kozare", poručio trener pobjedničke ekipe Nedžad Žerić.

 Trener Alfa Modriče Dario Purić: Igramo više srcem, a manje mozgom - moraćemo to da uskladimo! Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Odličan meč na stadionu "Dr Milan Jelić" odigrali su Alfa Modriča i Kozara, a poslije puno uzbuđenja gosti su u Gradišku odnijeli kompletan plijen.

Fudbaleri Kozare iskoristili su svoje prilike u prvom poluvremenu, poveli 2:0, a sve što su domaći uspjeli do kraja da urade je počasni pogodak.

Možda će vas zanimati

"Kad primite onakav prvi gol, na dušu golmana, mada ne možemo samo njega kriviti, bio je to nekoliko lančanih grešaka, dolazi do nervoze. Onda lopta neće da sluša, ništa ne ide kako treba. Pogodiš prečku, pa napraviš penal i primiš drugi gol. Momci su u drugom poluvremenu napravili dobru reakciju, ne mogu im ništa zamjeriti jer je bilo dosta dobro. Imali smo posjed 80 odsto, dosta dobrih akcija, ali svoje šanse nismo iskoristili, za razliku od njih. Ali, tako je kako je, moramo ići dalje, dugo je prvenstvo i biće još mnogo utakmica", rekao je trener Modričana Dario Purić.

U timu nekadašnjeg šampiona BiH mnogo je mladih igrača, pred kojima je dokazivanje.

"Sve ovo su mladi momci, koji u nekim trenucima igraju više srcem, a manje mozgom. To bi trebalo malo više da se uskladi. Ali, mladi su, sazriće, biće tu sigurno dobrih igrača, a trebaju sve da prođu, i pobjede i poraze, da bi bili dobri igrači. To je tako u fudbalu", poručio je mladi stručnjak.

Izvor: MONDO/Vladimir Šutvić

Slična situacija je i u timu Kozare, koji je uglavnom sastavljen od igrača mlađih od 21 godine. Uz nekoliko iskusnijih, poput kapitena Borisa Raspudića, to je poprilično usklađen tim, koji je dugo na okupu.

Iako je ekipa iz Gradiške u prošlom kolu odigrala dobar meč, poražena je na svom terenu od Zvijezde 09, ali sada se sve vratilo.

"Za razliku od prethodne utakmice, danas je realizacija bila na odličnom nivou. U prvom poluvremenu nametnuli smo svoju igru, postigli dva gola i sebi olakšali posao u nastavku, te trasirali put ka veoma važnoj pobjedi. U drugom poluvremenu je sve bilo teže jer je Alfa Modriča igrala dobro. Viđeno je veliko zalaganje, borba za svaku loptu i mislim da smo na kraju zasluženo osvojili tri boda", istakao je trener gostiju Nedžad Žerić.

Strateg Kozare pohvalio je mlade igrače, kojih u njegovom timu ima zaista mnogo.

"To su sve momci iz kadetske i juniorske ekipe. To je bogatstvo Kozare. Mali Srđan Beuk koji je danas ušao je najbolji strijelac kadetske ekipe, Veljko Kisin debitovao je prošle sedmice, a prvi je strijelac juniorske ekipe. Ima sjajan osjećaj za prostor i gol. Naravno da treba puno strpljenja, živaca i rada sa njima. Ali, to i jeste cilj svih nas, da napredujemo, igramo što bolje i možda neko od njih zaigra i u jačim ligama", poručio je trener tima iz Gradiške.

Modričani su trenutno petoplasirani tim lige sa 24 boda, sada samo jednim više od današnjeg rivala.

Pogledajte golove iz Modriče...

Alfa Modriča - Kozara 1:2
Izvor: YouTube/Modriča TV

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC