• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za lidera m:tel Prve lige RS: Domaći poraz Rudar Prijedora, Zvijezda 09 i Sloboda ciljaju vrh!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliko iznenađenje na startu drugog dijela sezone, čeka nas veoma uzbudljivo proljeće.

 Rudar Prijedor - Željezničar 1:2 m:tel Prva liga RS 16. kolo Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri Željezničara na gostovanju Rudar Prijedoru!

Iako je lider i prvi favorit za titulu imao prednost na poluvremenu, mladi tim Zorana Ćurguza odigrao je fenomenalnih 45 minuta, postigao dva gola i sasvim zasluženo odnio bodove iz Prijedora!

Možda će vas zanimati

Prijedorčani su do prednosti stigli u samom finišu prvog dijela igre, kada je mrežu Banjalučana zatresao kapiten domaćih Nemanja Pekija.

Teško da je neko mogao očekivati veliki preokret u nastavku, ali fudbaleri Željezničara vjerovali su u sebe i stigli su do slavlja, potvrdivši da remi iz prvog dijela sezone sa "rudarima" nije bio slučajnost.

Prvo je Danilo Teodorović pogodio za 1:1, da bi veliko slavlje banjalučkim "plavim" donio Bojan Marković, povratnik iz redova banjalučkog Borca.

Trijumf Željezničara u Prijedoru značio je da se prednost Rudar Prijedora istopila samo na bod, odnosno tri u odnosu na najbliže pratioce Zvijezdu 09 i Slobodu, koje su danas upisale gostujuće trijumfe.

Zanimljiv meč viđen je u Gradišci. Iskusni Boris Raspudić u 19. minutu nespretno je reagovao na rubu šesnaesterca, faulirao Kostu Dražića, a Ognjen Stjepanović nije propustio priliku da sa "kreča" donese prednost gostima.

Samo 13 minuta kasnije slična situacija na drugoj strani. Pero Tešić je startovao na Draška Lolića, a isti igrač preuzeo je odgovornost i iz penala izjednačio na 1:1.

Sjajnu šansu za potpuni preokret imao je Aleksandar Malbašić u 41. minutu. Bila je to sjajna akcija komleptne napadačke linije Kozare, nekoliko duplih pasova, pa sjajan prodor Malbašbića, koji je zaobišao i golmana Miluna Avramovića i kada su svi očekivali da vide novi gol, napadač domaćih šutirao je visoko preko gola.

Kazna je stigla u 78. minutu. Budimir Šarčević iskoristio je loše postavljenu odbranu tima iz Gradiške i postigao gol za vrijednu pobjedu Zvijezde 09.

Izvor: Promo/FK Sloboda Novi Grad

U Istočnom Sarajevu gosti iz Novog Grada iskoristili su sve greške domaćina, te golovima Marka Ćulibrka i Ljubana Antonića u prvom poluvremenu najavili uspješno izdanje. Počasni gol za Slaviju postigao je Goran Popović u 90. minutu.

Meč sa najviše pogodaka viđen je u Prnjavoru, gdje je Ljubić rezultatom 3:2 porazio Drinu.

Fudbaleri Drine poveli su u 38. minutu kao gosti golom Matije Tadića, ali je samo tri minuta kasnije Nebojša Babić napravio penal i zaradio isključenje. Boris Jagodić realizovao je penal i omogućio svom timu da na odmor ode bez rezultatskog zaostatka.

Već početkom nastavka Prnjavorčani su iskoristili veći broj igrača na terenu i preko Stefana Grahovca i Mihajla Savanovića stigli su sigurne prednosti. Aleksandar Ilić iz penala uspio je samo da ublaži poraz Zvorničana.

Veliki preokret viđen je u Kozarskoj Dubici, gdje je domaći Borac poveo protiv Leotara početkom drugog poluvremena golom Stefana Tomaša, ali je sjajni Danilo Šipovac sa dva gola omogućio Trebinjcima da dođu do preokreta i slavlja.

Minimalne domaće pobjede upisale su dvije najslabije plasirane ekipe prvenstva. Podrinje je bilo bolje od Alfa Modriče, dok je Jedinstvo trijumfom nad Tekstilcem mjesto u zoni ispadanja prepustilo Sutjesci, koja je takođe rezultatom 1:0 poražena u Doboju.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PRVA LIGA RS - 16. KOLO:

Slavija - Sloboda 1:2 (0:2)
/Popović 90 - Ćulibrk 21, Antonić 31/

Rudar Prijedor - Željezničar 1:2 (1:0)
/Pekija 45 - Teodorović 55, Marković 83/

Sloga - Sutjeska 1:0 (0:0)
/Starčević 73/

Kozara - Zvijezda 09 1:2 (1:1)
/Lolić 33 pen - Stjepanović 19 pen, Šarčević 78/

Podrinje - Alfa Modriča 1:0 (1:0)
/Ristanović 36/

Ljubić - Drina 3:2 (1:1)
/Jagodić 41 pen, Grahovac 50, Savanović 55 - Tadić 38, Ilić 76 pen/

Jedinstvo - Tekstilac 1:0 (1:0)
/Šer 15 pen/

Borac - Leotar 1:2 (0:0)
/Tomaš 48 - Šipovac 56, 83/

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC