• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović odmah prionuo na posao: Zajedničkim snagama do opstanka

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi stručnjak uvjeren je da sa Slobodom može izboriti opstanak u m:tel Premijer ligi BiH.

 Mladen Žižović novi trener FK Slooboda Tuzla Zajedničkim snagama do opstanka Izvor: Promo/FK Sloboda Tuzla

Mladen Žižović (40) preuzeo je funkciju šefa stručnog štaba tuzlanske Slobode, a od prvog dana prionuo je na posao, kako bi što bolje upoznao ekipu i krenuo u zajedničku misiju koja se zove opstanak u m:tel Premijer ligi BiH.

Žižović je na stadionu "Tušanj" održao sastanak sa predsjednikom kluba Elmirom Šećerbegovićem, članom Uprave Ninom Džambićem, te Adnanom Jahićem, Adnanom Osmanhodžićem i Mirsadom Dedićem, koji će mu ubuduće pomagati u stručnom štabu. koji će činiti novi stručni štab naše ekipe.

Možda će vas zanimati

"Poželio bih srdačnu dobrodošlicu gospodinu Žižoviću u Slobodu. Drago nam je što je jedan mlad i kvalitetan stručnjak postao član našeg kluba. Uprava gospodinu Žižoviću stoji na raspolaganju u svemu što mu bude potrebno kako bi što kvalitetnije obavljao svoj posao. Nadamo se da će njegovim dolaskom i ekipa zaigrati mnogo bolje i da ćemo vrlo brzo donijeti radost našim navijačima", poručio prvi čovjek Tuzlaka, a prenosi klupski sajt.

Nekadašnji trener Radnika i Zrinjskog istakao je zadovoljstvo zbog dolaska u Tuzlu, gdje će nastojati da razdrma ekipu i što prije je udalji od opasne zone.

"Zadovoljstvo mi je što sam postao član Slobode, kluba duge tradicije. Istina je da trenutno ima nekih problema u kontekstu rezultata, ali nadam se da ćemo zajedničkim snagama, sa igračima i sa ljudima koji su pokazali zrelost i ozbiljnost, naći jedan dobar put. To je svakako opstanak", istakao je Žižović u prvom obraćanju javnosti.

Sloboda je trenutno na skromnom osmom mjestu, a bodovna prednost ispred ekipa koje se bore za opstanak nije velika, tako da opuštanja ne smije biti.

"Imamo obavezu prema mnogobrojnim klubovima u okruženju koji su naslonjeni na Slobodu, vrlo dobroj omladinskoj školi koja godinama pravi dobre rezultate, prema mladim igračima koji jednog dana žele da budu prvotimci Slobode. Da im to ne uskratimo. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti. Da ne vjerujem u to, ne bih ovdje ni dolazio. Potpuno sam optimista da će igrači reagovati na pravi način, da će pokazati karakter koji je postojao u ranijem periodu i da ćemo doći do cilja", naglasio je Žižović.

On je danas obavio i prvi trening sa fudbalerima Slobode, a za vikend će debitovati protiv Zrinjskog, kluba u kojem je imao posljednji angažman.

Podsjetimo, po završetku igračke karijere u Radniku, Žižović je u klubu iz Bijeljine radio od maja 2017. do novembra 2019, kada je preuzeo funkciju glavnog trenera Zrinjskog.

U Mostaru se zadržao nešto više od godinu dana, do kraja decembra prošle godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC