• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gledam derbije i navijam da se ponovi Bari: Mijatović govorio o vječitima u Evropi, a Dinamo i Mamići su ga oduševili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji legendarni fudbaler Partizana i Real Madrida govorio je o nedavnim uspjesima balkanskih klubova u Evropi.

 Predrag Mijatović Gledam derbije i navijam da se ponovi Bari:, Dinamo i Mamići su ga oduševili! Izvor: YouTube/MONDO portal

Crvena zvezda je igrala sa Milanom i namučila ga, a Dinamo je izbacio Totenhem

Veliki su to uspjesi klubova iz bivše Jugoslavije na evro sceni, a o tome je pričao i Predrag MIjatović. Nekadašnji napadač Partizana je istakao da prati dešavanja u srpskom fudbalu. 

Možda će vas zanimati

"Gledam vječite derbije i sve duele Zvezde i Partizana u Evropi. U posljednjih nekoliko godina Zvezda je uzela primat u prvenstvu, a u toj poziciji je prije sedam-osam godina bio Partizan. Oni se ciklično mijenjaju na tronu, igraju taj svoj vječni ping-pong u dominaciji kao dva najjača kluba u Srbiji", ispričao je Mijatović u intervjuu za "Indeks".

Pratio je dvomeč Zvezde sa Milanom, ali i mečeve Dinama i Totenhema, a želja mu je jedna - da se neki klub sa ovih prostora popne na sam vrh evropskog fudbala!

"Zvezda je protiv Milana odigrala dobru utakmicu i uz malo sreće, mogla je da napravi korak više. Nisu uspjeli, ali bitno je da su tu i da mogu da iznenade kao što je sinoć to uradio Dinamo. Na Balkanu je uvijek bilo talenata, a zamislite kad bi u budućnosti jedan od klubova ponovio uspjeh Zvezde iz 1991. godine. To bi pozitivno uticalo na cijeli region. Pratim i navijam da se to dogodi", počeo je razgovor Mijatović.

Što se tiče meča Dinama i Totenhema ne skriva da je oduševljen igrom "modrih". 

"Gledao sam utakmicu od prve sekunde do posljednjeg trenutka produžetka. Moram da priznam da sam potpuno oduševljen i načinom igre i motivom i koncentracijom koju su Dinamovi igrači pokazali. Iskreno govoreći, nakon prve utakmice u Londonu nisam očekivao da Dinamo može da izjednači, a kamoli da postigne treći gol za prolaz. Svaka čast. Čestitam igračima i zaista sam uživao u toj fantastičnoj utakmici."

Na kraju je pored svega pohvalio rad braće Zorana i Zdravka Mamića u klubu sa "Maksimira". 

"Iako Zoran nije bio na klupi, a razlozi su nam svima poznati, ekipa mu je na teren istrčala ekstra motivisana da pobijedi, koncentrisana da to ostvari i da na kraju večeri proslavi sa svojim navijačima, kao i sa trenerom. Vidjelo se da je to postavljena utakmica, Dinamo je bio vrhunski pripremljen, taktički i fizički, oni se nisu raspali niti su pali. To je mnoge iznenadilo. Mislim da su Zoran i Zdravko Mamić napravili mnogo pozitivnih stvari za klub, ali ja to govorim u fudbalskom smislu. Ove druge priče poznajem šturo i mogu reći da mi je žao da im se to događa. Sa druge strane, fudbal nije samo teren, nije to samo fudbalska utakmica već kompleksan proces gdje mora da se vodi računa o svemu. To je moj stav", završio je Mijatović. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC