• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmska priča Hrvata! On je srušio Totenhem: Preslab za fudbal, odbačen u Seriji B, a sad heroj koji je šokirao Murinja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

On je junak Dinama, čovjek koji je spektakularnim het-trikom slomio Totenhem, ali nije uvijek djelovalo da će imati takvu karijeru.

 Filmska priča Mislav Oršić On je srušio Totenhem: Preslab za fudbal, odbačen u Seriji B, a sad heroj Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Cijela Evropa priča o podvigu Dinama iz Zagreba, koji je eliminisao Totenhem i plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope. 

Poslije poraza od 2:0 u prvom meču i dva gola Harija Kejna svi su otpisali "modre", a onda je Mislav Oršić nevjerovatnim het-trikom donioprolaz svom timu. 

Možda će vas zanimati

Sada ima 29 godina i cijena mu raste, DInamo vjerovatno ne bi prihvatio ponudu manju od 10.000.000 evra za njega, a njegov prvi transfer je bio vrijedan tek nešto više od 11.000 evra, pošto ga je Inter iz Zaprešića doveo u svoje redove za 90.000 kuna. 

Kad je počeo da trenira fudbal nisu željeli da ga prime na treninge jer je bio premali i preslab, pa je krajem devedesetih njegov otac bukvalno molio klubove da ga puste na trening. U jednoj školi fudbala je ipak primljen, a oni su bili srećni kada je Inter iz Zaprešića platio 90.000 za njega te 2009. godine. 

Debitovao je u prvoj ligi baš protiv Dinama i odmah dao gol, tresao je mreže, ali je jednostavno bio preslab i mnogi su sumjali da može da napravi išta ozbiljnije od toga da igra u hrvatskom prvenstvu. 

''Vodio sam ga od njegove 17. do 19. godine. I dalje ga krase iste karakteristike, hitrina, brzina, fudbalska inteligencija, dribling i sjajan šut, posebno unutrašnjom stranom stopala. Mislav je oduvijek imao srce, volju i želju, ali u to vrijeme, kad je bio kod mene, bio je slabašan, nije mogao da istrpi duele u prvoj ligi", rekao je jedan od njegovih prvih trenera u Interu. 

Čak je i ispao u drugu ligu sa timom iz Zaprešića 2013. godine a onda je otišao u Italiju i tamo nije uradio ništa! Odigrao je devet mečeva za Speciju u Seriji B, a onda došao u Rijeku gdje nije nastupio niti jednom. 

Poslije jedne pozajmice u Sloveniji otišao je na pozajmicu u Koreju i pogodio! Kao mnogi igrači sa ovih prostora postao je legenda u Koreji, u Ulsanu je u dvije sezone igrao sjajno, ojačao je, skrasio se, dobio porodicu i prihvatio poziv Dinama. 

Došao je za milion evra, a malo ko se u Hrvatskoj sjećao klinca koji je bio preslab u duelima kada je igrao u predgrađu Zagreba za Inter. 

Sada - cijeli Zagreb ga slavi, a cijela Evropa priča o krilu koje je srušilo Totenhem i Murinja. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC