• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Danas klub i navijači imaju razloga da budu zadovoljni": Trener Borca Marko Maksimović poslije pobjede protiv Mladosti

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Banjalučki Borac je drugi na tabeli m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac - Mladost 1:0, izjava Marko Maksimović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Crveno-plavi su u subotnjem meču 23. kola savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja na banjalučkom Gradskom stadionu pogotkom Aleksandra Subića u 70. minutu.

Bila je to četvrta pobjeda Banjalučana ovog proljeća u svim takmičenjima uz samo jedan poraz i to od mostarskog Veleža, koji je danas kiksnuo protiv Radnika na stadionu "Rođeni" (2:2).

Možda će vas zanimati

Marko Maksimović, trener Borca, najprije je u superlativu govorio o ekipi iz Doboja kod Kaknja poslije teško izvojevane, ali više nego zaslužene pobjede.

"Znali smo u najavi kakva će utakmica biti, rekao sam da je Mladost najsličnija ekipi Širokog Brijega. Ovo ne govorim iz kurtoazije, kolega Nemanja Miljanović radi jako dobar posao sa mladim timom, koji jako dobro igra i izbacuju dobre igrače svakih pola godina. Na tome im čestitam. Nama je bilo bitno da otvorimo treći krug pobjedom, to smo i uspjeli, mada smo bili jako energetski ispražnjeni. Nismo uspjeli u prvom poluvremenu iz nekoliko dobrih situacija da postignemo pogodak, kao što smo protiv Radnika, onda je u nastavku bilo sve dosta teže. Pribojavali smo se brzine Mladosti, čak su oni imali jednu dobru šansu poslije prekida, ali najvažnije je da smo pobijedili. Imamo četiri pobjede i poraz u nastavku sezone i odlazimo na reprezentativnu pauzu na kojoj ćemo se odmoriti i regenerisati. Poslije pauze ulazimo u ritam srijeda-subota, čeka nas i Kup BiH. Današnjim danom klub i navijači imaju razloga da budu zadovoljni", rekao je Maksimović na konferenciji za štampu.

Nije želio pojedinačno da istakne nekog od fudbalera Mladosti, koji je po njegovom ukusu.

"Mladost je igrala bez Amera Hiroša i Saliha Hadžića, oni su nosioci igre gostiju, a eto golman i posljednja linija ekipe iz Doboja kod Kaknja su igrali jako korektno. Danas je na nama bio veliki pritisak da pobijedimo, evo Velež nije uspio da pobijedi Radnik. Mi smo poslije meča sa Širokim Brijegom (u Kupu BiH) u dobrom momentu, a tek ćemo biti jer će nam se vratiti povrijeđeni igrači. S te strane imamo mnogo razloga za zadovoljstvo", dodao je trener Borca i potvrdio da će u naredna tri dana dati igračima da odmore..

Pohvalio je i centarfora Elvisa Mehanovića, iako nije danas postigao gol.

"Mehanović je tip igrača kao i Jovo Lukić, sa fizičkim karakteristikama jer on rastereti ekipu, može da sačuva loptu. On je došao iz Anderlehta i očekujemo da bude sve bolji i bolji, kao i od Panajotisa Moraitisa i Milana Šikanjića, da iznesu Lukićev nedostatak. Mehanović je jako dobro iskoristio svu minutažu koju je dobio", naglasio je Maksimović.

Njegov kolega sa klupe Mladosti Nemanja Miljanović takođe je mišljenja da je Borac stigao do zasluženog trijumfa.

"Čestitam Borcu na tri boda na zasluženoj pobjedi. Mislim da su svih 90 minuta igre bili bolja ekipa od nas, bilo je perioda kad smo i mi imali neku inicijativu, možda i više od igre, ali ako se uzme cijeli meč, Borac je bio bolji. Stvorili su više šansi i zasluženo pobijedili. Htio bih da čestitam mojim igračima na dobroj utakmici, na požrtvovanoj igri. Borac je morao da igra maksimalno da bi osvojio bodove i mislim da je to suština današnje utakmice. Još jednom čestitke Borcu i srećno u nastavku sezone", rekao je šef struke Mladosti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC