• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte Savu Aranđela, novu fudbalsku zvijezdu Srbije: Odbio Nijemce, idol mu je Vidić, a ime dobio po krsnoj slavi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nijemci ga žele u svojoj reprezentaciji, a on otkriva kako je postao mladi reprezentativac Srbije!

 sava-arandjel-cestic-srbin-nemacka-fudbaler-keln-mlada-reprezentacija-fss-nemanja-vidic Izvor: Profimedia

U ponedjeljak se okuplja A reprezentacija Srbije po prvi put sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, ali će na redu biti i okupljanje mlade selekcije "orlove".

A u njoj, novo ime i to vrlo specifično. Sava Aranđel Čestić novi je član mlade reprezentacije Srbije, koju je izabrao uprkos pozivima iz Njemačke!

Možda će vas zanimati

Ovaj 192 centimetra visoki štoper njemačkog Kelna, kojem je uzor Nemanja Vidić, izabrao je da ponese dres Srbije iako ga iz zemlje u kojoj je rođen konstantno zovu.

Našao se na spisku Ilije Stolice i s obzirom na potencijal koji pokazuje u Bundesligi, uskoro bi mogao da zaigra i za A reprezentaciju.

"Mnogo mi znači, lijepa je stvar igrati za zemlju svojih roditelja. Poznajem nekoliko momaka iz reprezentacije, najviše sa okupljanja mlađih selekcija. Mislim da se u Srbiji ozbiljno radi s mlađim kategorijama, što i pokazuju rezultati reprezentacija, odnosno titule evropskog i svjetskog šampiona", kaže Sava Aranđel Čestić za "Kurir".

Njegovi roditelji su iz Rume, a on otkriva kako je došlo do toga da dobije poziv Fudbalskog saveza Srbije.

"Mene su u isto vrijeme pratili i Njemačka i Srbija, a Srbija je na moju veliku radost bila konkretnija. Imao sam poziv iz obje zemlje, ne krijem. Sve je išlo preko oca, on je razgovarao s ljudima iz FSS. Odlučilo smo da je za mene najbolje da igram za Srbiju", kaže Čestić koji ne krije da bi volio da igra za A reprezentaciju Srbije.

"To je moj cilj! Da li će to biti Srbija ili Njemačka, vidjećemo... Nijemci su i dalje uporni, ne odustaju, ali Srbija je u prednosti."

O fudbalskom uzoru je jasno na koga se ugleda.

"Nemanja Vidić! Bio je i ostao broj 1! Idol! Kako je on igrao za Junajted... Vidić je bio veliko ime u svoje vrijeme, igrač koji je rođeni lider, agresivan u duelima, neustrašiv. I danas gledam njegove klipove, učim od njega. Defanziva mu je bila savršena, a svaki nedostatak je nadoknađivao srcem."

Za koga navija Sava Aranđel?

"Za Partizan! Cela moja porodica navija za Partizan, to sam primio od malih nogu. I onda postaneš Grobar (smeh). Iz mlađih kategorija reprezentacije poznajem Lazara Pavlovića i Filipa Stevanovića. Obećavaju mnogo, nadam se da će postati sjajni igrači."

Čestić je imao prilike da se susretne sa nekoliko srpskih igrača u Bundesligi. Ove sezone je upisao 11 nastupa i polako postaje sve standardniji u središtu odbrane Kelna.

"Ima dosta naših igrača u Bundesligi i to je dobro. Kostić i Jović su Ajntrahtu, bore se za Ligu šampiona. Gaćinović je dobar u Hofenhajmu. Igrao sam direktno protiv Kostića, izuzetno je brz, dobar na lopti, ali nisam se ni ja dao. Poslije utakmice smo popričali i zamijenili dresove. Njegov dres mi je u ormanu, na posebnom mjestu."

Na kraju, Čestić otkriva i otkud to da se zove baš Sava Aranđel (Nijemci pišu Sava-Arangel).

"Sava, to je bila želja mojih roditelja. Aranđel, to ime mi je otac dao. Po Svetom Aranđelu, našoj krsnoj slavi. Ponosan sam na oba imena", zaključio je Čestić, momak rođen 19. februara 2001. godine.

(MONDO/Kurir)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC