• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" će biti kompletni za sve tri utakmice u martu: Duljević i Kolašinac dobili dozvole!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vezista francuskog Nima Haris Duljević i defanzivac Šalkea Sead Kolašinac biće u sastavu Bosne i Hercegovine za sve tri martovske utakmice.

 Haris Duljević i Sead Kolašinac biće u sastavu BiH sva tri meča u martu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor BiH Ivajlo Petev imaće na raspolaganju sve igrače koje je pozvao za start kvalifikacija za Mundijal 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Reprezentacija BiH će najprije gostovati Finskoj, gdje su danas već otputovali Petev i nekoliko "zmajeva", potom će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Kostarike (27. mart - Zenica), a onda i dočekati Francusku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (31. mart - Grbavica).

"Morali smo organizirati čarter let zbog strogih kovid pravila UEFA. Jednostavno, sva putovanja moraju biti čarter, privatni, zatvoreni, letovi. I Francuzi su dozvolili stranim igračima da mogu ići na reprezentativna okupljanja izvan Evropske unije, s tim da se u klubove moraju vratiti privatnim letom, tako da će Haris Duljević biti na raspolaganju selektoru Petevu za sve tri martovske utakmice", prenio je "Dnevni avaz" izjavu izvora iz Fudbalskog saveza BiH.

"Osim Ermedina Demirovića, koji će biti u kadru prve dvije utakmice, svi ostali reprezentativci su najavili dolazak, ali i ostanak do kraja martovske reprezentativne akcije. To važi i za Seada Kolašinca, koji je do bio upitan, s obzirom na obavezni karantin u Njemačkoj".

"S druge strane, pokrajina u kojoj je Demirovićev Frajburg ima petodnevni karantin, tako da su iz kluba rekli: 'Želimo i mi biti kooperativni, i nama je drago što je naš igrač pozvan u reprezentaciju, ali ako može da se vrati nakon druge utakmice kako bi do nastavka klupske sezone odradio karantin", dodao je izvor iz kuće bh. fudbala.

Spisak igrača
Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Zorja), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Darko Todorović (Hajduk Split), Sead Kolašinac (Šalke), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Vojvodina), Marko Mihojević (Gecepe).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Torino), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Milan), Amar Rahmanović (Konjaspor), Miroslav Stevanović (Servet), Haris Duljević (Nim).

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Ojpen).

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC