• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modričani iz "kanala" do velikog slavlja: Sjajne izmjene Purića, "pao" je lider m:tel Prve lige RS

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliki trijumf Alfa Modriče protiv Rudar Prijedora na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči.

 Alfa Modriča - Rudar Prijedor 1:0 izjave Dario Purić i Boris Savić derbi 19. kolo m:tel Prva liga RS Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Alfa Modriča je tek treća ekipa koja je ove sezone uspjela da porazi Rudar Prijedor.

I jesenas je tim Darija Purića bio nadomak takvog uspjeha, ali ni vođstvo 2:1 u 90. minutu nije bilo dovoljno za trijumf. "Rudari" su tada furioznim preokretom u sudijskoj nadoknadi stigli do pobjede, ali su im se Modričani revanširali danas na svom stadionu "Dr Milan Jelić".

Možda će vas zanimati

Ipak, ništa nije ukazivalo da će biti tako. Prijedorčani su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, kontrolisali igru, prijetili golu domaćih, ali nikako nisu uspjeli da dođu do gola.

S druge strane, Modričani su djelovali potpuno bezidejno, nisu uputili niti jedan šut za 45 minuta, te je djelovalo da će lider prvoligaškog karavana slaviti u Modriči.

Ali, tako nije mislio trener domaćih, koji je na pauzi između dva poluvremena izvršio dvije sjajne izmjene, a jedan od igrača koji je zaigrao u nastavku bio je čovjek odluke.

U 76. minutu Nemanja Kojić pobjegao je odbrani rivala, te rutinski savladao Kenana Topolovića. Tek 11. put ove sezone zatresla se mreža Prijedorčana, što je najmanje od svih, dok su Modričani stigli do 34. gola i ubjedljivo su najefikasniji napad lige.

"Znali smo da Rudar Prijedor ima jako kvalitetne pojedince i to se vidjelo danas. Dominirali su, imali veći posjed lopte, a mi smo u prvom poluvremenu imali jako loš defanzivni blok. Imali smo problema, a na poluvremenu smo uveli dva igrača koji su donijeli malo više energije, te smo iz toga i postigli gol. Imali smo i sportske sreće, ali to se treba zaslužiti. Mislim da smo je danas zaslužili", poručio je Purić.

Izvor: Promo/FK Rudar Prijedor

Neefikasnost je i danas koštala Prijedorčane, koji su drugi put ovog proljeća ostali praznih šaka.

Tim Borisa Savića u četiri kola nastavka prvenstva doživio je već dva poraza, te iako su mnogo smatrali da je šampionska trka već odlučena, a naročito nakon prošlosedmičnog trijumfa Rudar Prijedora nad direktnim konkurentom Zvijezdom 09, sve je izvjesnije da nas čeka veoma uzbudljiv finiš sezone.

"Ponavlja nam se ono što se dešava čitavu sezonu. Stvaramo ogroman broj prilika iz izrađenih situacija, ali imamo problem koji pokušavamo da riješimo. Ako iz ovoliko šansi ne date gol, onda po pravilu u fudbalu morate da ga primite. Čestitam Alfi i želim im mnogo sreće u nastavku prvenstva", rekao je Savić.

Dodatni problem za Prijedorčane predstavljala je i povreda prvog napadača Luke Kulenovića, koji je u 20. minutu svoje mjesto ustupio Džozefu Amoi.

"Luka je neko na kome se bazira naša igra i to nam je veliki hendikep, možda i veći od ovog poraza jer ne znamo na koliko smo ga izgubili", zaključio je trener Prijedorčana.

Rudar Prijedor ima četiri boda prednosti nad najbližim pratiocem, a to je sada Leotar, koji je iskoristio jučerašnji remi Zvijezde 09 i Slobode iz Novog Grada, te stigao do druge pozicije.

Blizu su i Modričani, sa 30 bodova, koliko imaju još i Sloboda i Tekstilac, tako da šest prvoplasiranih ekipa dijeli samo osam bodova.

U narednom kolu, koje je na programu već u srijedu, Rudar Prijedor ugostiće Drinu, dok Alfa Modriča ima nezgodno gostovanje u Novom Gradu protiv Slobode.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC