• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlovi koji su "pobegli" od srpskog fudbala: Zvezdin odbegli biser, golman koji nikad nije dobio šansu i gastarbajteri!

Autor Nikola Lalović

Četiri fudbalera sa spiska Dragana Stojkovića nikada nisu zaigrala fudbal u Srbiji, a onih koji su vrlo rano "pobegli" je mnogo!

 srbija-reprezentacija-dragan-stojkovic-piksi-odbegli. Izvor: MN PRESS

Srbija je u prva tri meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru odigrala sjajno i zabeležila sedam bodova, a neki od igrača sa spiska novog selektora fudbal su u Srbiji igrali samo kada nastupaju za nacionalni tim.

Možda će vas zanimati

Mnogo je na spisku onih koji su jako mladi, posle jedne ili dve odigrane sezone otišli “preko”, ali četvorica nikada nisu kročila na teren u seniorskim utakmicama igrajući za srpske klubove!

MARKO DMITROVIĆ

Izvor: MN PRESS

Branio je na prva dva meča kvalifikacija, a protiv Portugala je njegov kiks mogao da nas košta bodova. Ipak Stefan Mitrović se bacio, uklizao i herojski doneo bod našem timu. Ipak ovo je retka greška golmana koji je u Eibaru tokom godina impresionirao, a po svemu sudeći čeka ga veliki transfer u Sevilju na kraju sezone.

Dmitrović se isticao u omladincima Crvene zvezde, ali u burnim godinama za klub nikako nije dobijao šansu da zaigra, pa je otišao u inostranstvo. Priliku je dobio u mađarskom Ujpeštu, a potom je otišao u Englesku. Pomalo je zaboravljena njegova sezona u Čarltonu gde nije mnogo branio, a transferom u Španiju je preokrenuo svoju karijeru.
Posle dve sjajne sezone u Segundi u Alkorkonu prešao je u Eibar gde brani već četiri sezone, a od prve godine u Primeri je član nacionalnog tima. Nažalost Crvena zvezda nije uspela ni da iskoristi ni da unovči njegov talenat...

MILOŠ VELJKOVIĆ

Miloš Veljković
Izvor: MN PRESS

Štoper Verdera je nažalost zbog povrede morao da propusti mečeve nacionalnog tima, a momak rođen u Bazelu je poput Zdravka Kuzmanovića i Aleksandra Prijovića rešio da zaigra za Srbiju uprkos ponudama Švajcarske.

Posle juniorskih dana u Bazelu njegov talenat je primetio Totenhem i doveo ga u svoje redove. Nije uspeo da se izbori za mesto u timu, nije se naročito dobro proveo ni na pozajmicama u Čarltonu i Midlzbrou, ali je prelaskom u Verder napravio pravi potez.

Od 2015. do sada je odigrao 138 mečeva za ovaj tim, a za Srbiju se opredelio kao mladić. Posle jednog nastupa za U16 reprezentaciju Švajcarske od 2012. je član mladih selekcija Srbije, a od 2017. godine do danas je odigrao devet mečeva za A selekciju.

NEMANJA GUDELJ

Izvor: MN PRESS

Još jedan “gastarbajter” u nacionalnom timu. Sin nekadašnjeg levog beka Partizana Nebojše Gudelja rođen je u Beogradu, ali je zbog očeve fudbalske karijere prve fudbalske korake napravio u NAC Bredi, gde je Gudelj senior legenda. 

Posle Brede nastupao je za AZ kao i za velikana Ajaks, gde je jedno vreme bio i kapiten, a kada je otišao u Kinu mnogi su mislili da je ozbiljan fudbal iza njega. Ipak vratio se na velika vrata, prvo u Sportingu, a sada u Sevilji i ključni je šraf Piksijeve Srbije.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ

Izvor: MN PRESS

On je odbegli biser Crvene zvezde, momak oko koga se mnogo prašine diglo. Napustio je klub sa 18 godina i otišao u Domžale, a na kraju je zaobilaznim putem došao do velike scene. Posle dve prosečne sezone u Sloveniji otišao je u Kazahstan.

Tu je sa Astanom dominirao u domaćem prvenstvu i igrao Evropu, a bio je glavni igrač ekipe. To mu je donelo pozive u nacionalni tim za koji je debitovao 2016. godine, kao i transfer u Valensiju. Tu se nije previše dobro snašao, ali je od odlaska u Hetafe sjajan na klupskom i redovan na reprezentativnom nivou.

KOGA JOŠ VALJA POMENUTI?

Izvor: MN PRESS

Ima mnogo igrača koji su se tek “očešali” o srpski fudbal, a sada su u nacionalnom timu. Treći golman Đorđe Nikolić ima tek jednu sezonu u Jagodini, junak remija sa Portugalom Stefan Mitrović je profesionalnu karijeru započeo u Slovačkoj, igrao je i u Češkoj, pa je tek 2011. godine došao u Srbiju gde je odigrao samo jednu sezonu za Metalac. 

Filip Đuričić je sa 16 godina igrao Srpsku ligu za Radnički iz Obrenovca pa je prešao u Holandiju, a mladi Ivan Ilić čiji debi čekamo ima samo jedan odigran meč u Zvezdi i 20-ak u dresu Zemuna.

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Marko Grujić, Uroš Račić i Strahinja Pavlović su se takođe vrlo kratko zadržali u srpskom fudbalu, što je možda bilo korisno za njih, ali svakako je šteta za ljubitelje fudbala u Srbiji, koji nisu mnogo uživali u njihovim igrama.

Da li nas u budućnosti čeka još više ovakvih primera, vrhunskih fudbalera koji neće imati ni minuta u srpskom fudbalu?

Anketa

Da li će sve više mladih talenata ići iz srpskog fudbala?

  • Da, nemaju ovde šta da traže!

    100% (3)

  • Ne, liga nam je sve bolja!

    0% (0)

Da li će sve više mladih talenata ići iz srpskog fudbala?

Rezultati

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC