• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi je kod nas ono što su Pele i Maradona u svijetu: Ne sjeća ga se kao igrača, ali zna kakva je veličina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ponosan je što je postao standardan reprezentativac u Piksijevoj selekciji Srbije.

 strahinja-pavlovic-dragan-stojkovic-piksi-pele-maradona-reprezentacija-srbije-srbija Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije su na pravi način započeli kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U prva tri meča osvojeno je sedam bodova u susretima protiv Republike Irske (3:2), Portugala (2:2) i Azerbejdžana (2:1), a vrlo važnu ulogu u tim susretima imao je Strahinja Pavlović.

Možda će vas zanimati

Mladi defanzivac i donedavno igrač Partizana odigrao je svih 270 minuta u dresu Srbije i pokazao da će na njega moći da se ozbiljno računa i budućnosti.

Ovaj 19-godišnji igrač Monaka na pozajmici u Serkl Brižu ističe da je vjerovao u svoje kvalitete.

"Imao sam neki dobar osjećaj i vjerovao sam da ću dobiti šansu, ali ponosan sam na činjenicu da sam odigrao sva tri meča. Igram standardno u klubu i bez obzira na to što smo pri dnu tabele, ipak je belgijska liga kvalitetna, igram dobre utakmice protiv čvrstih timova. Vjerujem da me je to preporučilo selektoru", rekao je Pavlović za "Informer".

On je posebno govorio o novom selektor Draganu Stojkoviću Piksiju, istakavši njegov veliki uticaj na igrače i činjenicu da im je za kratko vrijeme preneo svoj karakter, borbeni duh, kao i pozitivnu energiju.

Izvor: MN PRESS

"Svi smo ubijeđeni da nam je mjesto u Kataru i da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo. U Srbiji kada dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svijetu, to je Piksi kod nas. Uvijek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal", priča momak rođen 2001. godine, iste godine kada je legendarni Piksi zvanično završio igračku karijeru.

Pavlović je govorio i o svojoj sposobnosti da započinje napade Srbije iz posljednje linije na protivničku polovinu, što se najčešće i ističe kao jedan od njegovih glavnih kvaliteta.

"Protiv Irske sam u drugom poluvremenu često stajao skroz uz Kostića na protivničkoj polovini terena. Volim da imam loptu u nogama, vuče me naprijed. Još kad na utakmici protiv Irske čujem selektora kako traži od mene da krenem s loptom naprijed, onda dobijem krila. Nemam problem da se nosim s pritiskom, to je nešto što sam naučio u Partizanu, a malo je i do karaktera. Vjerujem da je isti slučaj sa momcima koji su prošli Zvezdinu školu. Nama je od mlađih kategorija zabranjeno da gubimo utakmice i otad se nosimo s velikim pritiskom", zaključio je Strahinja Pavlović.

(MONDO/Informer)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC