• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To pravilo je besmisleno: Stanoje otvoreno rekao šta misli, Deki priznao - nekad zaboli glava!

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana poslije utakmice otvoreno kritikovao novo pravilo u srpskom fudbalu. Dejan Stanković obrazložio svoj stav: "Nekad žulja..."

 aleksandar-stanojevic-dejan-stankovic-bonus-igraci Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pobijedila je Partizan u 164. vječitom derbiju, a konačan rezultat bio je 1:0, golom Mirka Ivanića.

U poluvremenu derbija na stadionu "Rajko Mitić", i jedan i drugi trener pravili su promjene i izvodili iz igre najmlađe, "bonus" igrače, koje su prema pravilima morali da imaju u ekipi od početka.

Stanković je izveo Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića, a ubacio Dijega Falćinelija i Gelora Kangu, dok je u Partizanu Nemanju Jovića zamijenio Lazar Marković.

Možda će vas zanimati

Poslije utakmice, trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević otvoreno je rekao da se protivi tom pravilu, prema kojem na početku meča mora da ima dva bonus igrača na terenu, odnosno tandem mlađih od 21 godine.

"Smatram da je besmisleno. Naravno, ako si kvalitet - igraćeš. Ja sam igrao posljednji derbi na Marakani sa dva ili tri bonus igrača, i to od 16 i po godina. Nemam problem da stavljam bonus igrače, ali ako zasluže. Za sada je naš Svetozar Marković neprikosnoven, kao i Fića Stevanović do skoro. Ali na silu nešto raditi je potpuni apsurd", rekao je Stanojević.

Stanković je rekao da se na to pitanje može gledati iz više uglova.

"Ja sam trener, ne mogu ja da komentarišem pravilnik. Nisam ja tu za to, ne bih da ulazim u polemike. Dobro je za razvoj igrača, a onda vidiš da u ovakvoj jednoj utakmici trojica ostanu u svlačionici... Ima i 'za' i 'protiv'. To je malkice teško prokomentarisati. Dugi niz godina treba da istrpiš da bi se vidio napredak, ne može koliko već sutra. Kada sjedneš na moje mjesto malo te boli glava. Kada prođe pozitivno, onda je OK, niko se ne okrene, ali kada prođe negativno, onda te malkice žulja. Tako ja to vidim, ima i za i protiv, ne znam šta bih dodao", izjavio trener Zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC