• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kod Piksija se zna, ili srcem za Srbiju ili nisi na spisku!" Đurovski pun hvale za Mitrovića: Podsjeća me na Musemića!

Autor Dragan Šutvić

"Piksi je od starta riješio da promijeni mentalitet kod svojih igrača. Rekao im je jasno i glasno, ili će igrati srcem za Srbiju ili ih neće biti na spisku."

 milko đurovski dragan stojković  Izvor: MN PRESS

Milko Đurovski govorio je, u intervjuu za agenciju Anadoliju, o vječitom derbiju nekad i sad.

U opširnom intervjuu, dotakao se, između ostalog, i sadašnjeg selektora Srbije Dragana Stojkovića – Piksija, kojem je svojevremeno jedini mogao da parira kada je riječ o popularnosti i medijskom statusu.

Možda će vas zanimati

"Raduje me što ga vidim na klupi reprezentacije Srbije. Piksi ima veliki autoritet i tačno zna u čemu je problem sa srpskim igračima. U pitanju su balkanski maniri, tako uobičajeni za sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije. Igrači na ta okupljanja nacionalnog tima dolaze uglavnom da se odmore od klupskih obaveza. Talenat imaju, ali je sporan odnos prema grbu i državi za koju igraju. Jedino su Hrvati uspjeli da se otrgnu od tog stereotipa i da na krilima kulta reprezentacije dođu do velikih rezultata. Piksi je od starta riješio da promijeni mentalitet kod svojih igrača. Rekao im je jasno i glasno, ili će igrati srcem za Srbiju ili ih neće biti na spisku. Prerano je da se radujemo, ali vidi se već poslije prve tri utakmice da je na dobrom putu. Od mene će uvijek imati punu podršku", kaže Đurovski i dodaje:

"Sa Aleksandrom Mitrovićem je napravio pravi potez. Odmorio ga je u prvom poluvremenu protiv Republike Irske, ovaj je u nastavku dao dva gola i pokazao da na njega može da se računa bez obzira na minutažu u Fulamu. Mitrović je fajter, ima fenomenalan skok, na svakoj utakmici daje maksimum. Podsjeća me na Husrefa Musemića, iako je sa loptom još bolji od njega. Piksi je mudar trener, znao je kako da ga motiviše i Mitrović mu se odužio fantastičnom serijom golova na startu kvalifikacija. To je igrač koji jednim potezom može da reši pobednika u 90. minutu meča."

Izvor: MN PRESS

Đurovskog je silno obradovala i senzacionalna pobjeda Sjeverne Makedonije na gostujućem terenu protiv Njemačke.

"Makedonci su na najbolji mogući način iskoristili sve prednosti Lige nacije. To je takmičenje koje vam daje priliku da se pobjedama protiv sebi ravnih protivnika napumpate samopouzdanjem i da jednog trenutka dođete u situaciju da se isprsite pred nekim velikanom evropskog fudbala. A, i Nijemci nisu više Nijemci, imaju sve više stranaca u svojoj reprezentaciji. Verovatno su ušli u utakmicu sa ubjeđenjem da će dati pet komada. Danas nikoga ne smijete da potcijenite. Pogotovo ako igrate protiv tima koji ima Gorana Pandeva, Elifa Elmasa i još par igrača visokog nivoa. Gledao sam prenos cijele utakmice, baš me je zanimalo. Vjerujte mi da sam se u jednom trenutku zapitao da nisu kojim slučajem zamijenili dresove. Uprkos svim dešavanjima u vrhu Fudbalskog saveza, među makedonskim reprezentativcima vlada veliko drugarstvo koje je srž uspjeha. Ne bi me iznenadilo da i na Evropskom prvenstvu budu jedno od otkrovenja turnira."

Već dugi niz godina Đurovski živi u Sloveniji, ali ne krije da svim srcem navija za sve reprezentacije iz bivše SFR Jugoslavije.

"Slovenci su u vrijeme Srećka Kataneca imali kvalitet, sada ih krasi isključivo njemački mentalitet. Nemaju više jake individualce, sa izuzetkom Josipa Iličića koji uvijek ima neke svoje probleme. Imaju mnogo oscilacija u igri što se pokazalo i na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naprave senzaciju protiv Hrvatske, a onda izgube od Kipra. Hrvati su takođe u velikom problemu, čeka ih smjena generacija, a to je vrlo komplikovan proces. U isto vrijeme, epitet vicešampiona svijeta predstavlja ogroman teret, sada ih svi protivnici shvataju na mnogo ozbiljniji način. Ali, Hrvati nikada neće dovesti stranca za selektora, kao što je to uradila Bosna i Hercegovina. Nisam za tu varijantu, šta fali Sjevernoj Makedoniji sa Igorom Angelovskim? Skloni smo tome da sumnjamo u domaće stručnjake. Mnogo je neregularnosti, ljudi više ne znaju da li je trener dobar zato što pobjeđuje ili zato što mu kupuju utakmice", iskren je na kraju razgovora za agenciju Anadolija nekadašnji as Crvene zvezde i Partizana Milko Đurovski.

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC