• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan zajedno u Ligi šampiona: Srbija će imati dva tima u eliti!

Autor 000

Srbija je skočila za tri pozicije na UEFA rang listi i sada prelazi na naredni nivo - napad na dva mjesta u Ligi šampiona.

 srbija liga sampiona dva tima uefa rang lista Izvor: MN PRESS

Loša izdanja Slavije Prag i Dinamo Zagreba prethodne noći obradovali su prvenstveno Crvenu zvezdu, ali i sve ostale srpske klubove.

Pošto su češki i hrvatski klubovi zaustavljeni u četvrtfinalu Lige Evrope, i uz to nisu uspjeli da osvoje nove koeficijente u susretima sa Arsenalom i Viljarealom, stižu jako lijepe vijesti za srpski fudbal koje bi uskoro mogle da budu još bolje.

Naime, Srbija je skočila sa 19. na 16. mjesto UEFA rang liste, što znači da će predstavnik Srbije u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2021/22 početi od drugog kola.

Izvjesno je da će to biti Crvena zvezda, koja trenutno Partizanu bježi velikih 12 bodova na tabeli, tako preskočiti prvo kolo u kvalifikacijama i ujedno imati više vremena za pripreme, što ponekad nedostaje u ludom ritmu utakmica.

Srbija je u aktuelnoj sezoni osvojila 5.500 bodova, najviše zahvaljujući odličnim izdanjima Zvezde koja je igrala nokaut fazu Lige Evrope, a situacija može da bude još bolja...

Izvor: MN PRESS

Brišu se rezultati iz sezone 2016/17, koja je bila vrlo loša za srpski fudbal (2.875), i zbog toga će Srbija u narednoj takmičarskoj godini probati da nadoknadi i premaši te bodove, a sve kako bis uspjela da stigne do famoznog 15. mjesta UEFA rang liste.

Ako ne bi upropastila ovu šansu - onda bi Srbija od 2023/24 imala dva predstavnika u Ligi šampiona, jednog u Ligi Evrope i dva predstavnika u UEFA Konferencijskoj ligi.

Dakle, ukupno čak pet!

Šampion naše zemlje bi kvalifikacije počinjao od drugog kola kvalifikacija Lige šampiona, na "stazi prvaka", dok bi drugoplasirani igrao od drugog kola kvalifikacija na "stazi ligaša". Srbija bi tako imala šansu da u grupnoj fazi ima čak dva predstavnika.

Do sada su i Zvezda i Partizan po dva puta učestvovali u grupnoj fazi Lige šampiona, a ne treba posebno isticati kakve to finansijske olakšice donosi, posebno zbog novog sistema takmičenja.

Najveći rivali Srbije za to mjesto su Kiprani, Danci, Česi, Hrvati, Švajcarci...


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC