• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nije sport, zašto baš ovi timovi, gde je Ajaks?! Gvardiola osuo paljbu po Superligi, ovo stvarno nije fer

Autor Pavle Knežević

Trener Sitija ostao zatečen vestima, njima niko ništa ne priča!

 pep-gvardiola-superliga-evrope-nije-sport-nije-fer-izjava-reakcija-komentar Izvor: Printscreen/YouTube/Sky Sports Football

Formiranje Superlige Evrope uzdrmao je svet fudbala i sporta iz temelja i apsolutno je tema godine, verovatno i decenije. Nakon što su otkriveni detalji takmičenja i način finansiranja, ipak su se pojavile prve sumnje.

Možda će vas zanimati

Naravno, jer je reakcija navijača i većeg dela javnosti bila apsolutno besna. Svi su zato čekali šta će na to reći Pep Gvardiola, jer je Mančester siti jedan od osnivača takmičenja. Španac je rekao otvoreno ono što svi mislimo, ali nije propustio šansu da kritikuje UEFA.

Gvardiola je priznao da liga bez ispadanja "nije sport", ali je rekao i da mu nije prijatno da priča o Superligi jer kaže da nije upoznat sa detaljima.

"Iskreno, mi treneri ovih šest ekipa nismo pravi ljudi da pričamo o tome, jer samo predsednik tog komiteta ima jasnu ideju o budućnosti fudbala. Zato je nama neprijatno da pričamo o tome, nemamo sve informacije. Ja mogu da vam dam svoje mišljenje o tome šta znam danas, ali to je realnost", počeo je Gvardiola.

"Nije sport kada ne postoji odnos između napora i uspeha. Nije sport kada je uspeh uvek grantovan i nije sport kada nije bitno da li pobeđujete ili gubite. Ali, ovo je za sada samo saopštenje i ništa više od toga. Voleo bih da predsednik ove grupe celom svetu objasni zašto su ovo uradili. Ne znam zašto su odabrani baš ovi timovi koji će igrati takmičenje, a ne neki drugi. Ajaks ima četiri titule prvaka Evrope, gde je on?", dodao je on.

Tu nije bio kraj.

"Mnogo puta sam govorio, hoću najbolje i najjače moguće takmičenje, posebno u Premijer ligi. Stvarno nije fer da se jedan tim bori da dođe do vrha i onda ne može da se plasira jer je uspeh garantovan samo nekolicini klubova", rekao je Gvardiola.

Naravno, nije propustio priliku ni da potkači UEFA.

"Svako donosi odluke u svom interesu. Premijer liga gleda svoj interes, UEFA svoj. Ali, to što smo uopšte došli u ovu situaciju, govori o tome da UEFA nije radila kako treba. Moraju da komuniciraju i da budu na vreme u toku", rekao je Gvardiola.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC