• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izdali ste navijače, brukate fudbal, pravite zavjere: Moćna poruka pobunjenicima od pionira fudbala u Engleskoj

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Žestoke reakcije stižu sa svih strana, oni nisu mogli da ćute

 vlasnici evertona oštra poruka superliga evrope Izvor: Tanjug/AP photo/Jon Super, Pool

Everton je jedan od osnivača ligaškog fudbala u Engleskoj, osnovan je prije 143 godine, u najvišem rangu takmičenja u toj zemlji igrao je 118 puta, najviše od svih, i konačno se oglasio o Superligi Evrope, u kojoj će učestvovati šest klubova iz Premijer lige.

Uprava "karamela" nije štedjela riječi, odmetnike je nazvala "izdajnicima navijača" i pozvao je uprave tih klubova da se sjete odgovornosti koje imaju.

Možda će vas zanimati

Prenosimo vam ove moćne riječi:

"Everton je tužan i razočaran prijedlozima o odmetnutoj ligi koju gura šest klubova, koji delaju isključivo u ličnom interesu. Šest klubova koji prljaju ugled naše lige i našeg sporta. Šest klubova koji iskazuju nepoštovanje svim drugim klubovima sa kojima sjede za stolom Premijer lige.

Šest klubova koji sve uzimaju zdravo za gotovo i koji izdaju većinu fudbalskih navijača širom zemlje i van nje. U vrijeme nacionalne i međunarodne krize, u ključnom periodu za naš sport, kada klubovi treba zajednički da rade uz ideale našeg sporta i njihovih navijača, oni su se odlučili za tajnu zavjeru koja bi srušila fudbalsku piramidu koja im je tako dobro služila do sada", navodi se u saopštenju kluba.

Everton je istakao da poštuje i pozdravlja navijače svakog kluba iz svakog ranga takmičenja, rekavši da su obogatili život klubova makar isto koliko su klubovi ispunili njihove živote.

"Samoproklamovanih 'super šest' su izgleda odlučni u namjeri da otjeraju navijače od fudbala, uključujući i njihove, tako što će podrivati strukturu sporta koji volimo. Ova neshvatljiva arogancija je nepoželjna bilo gdje u fudbalu, osim u klubovima koji su napravili ovaj plan. Negativne reakcije su očekivane i razumljive.

U ime svih koji imaju veze sa Evertonom, uz dužno poštovanje tražimo da se ovaj prijedlog odmah povuče i da se odmah prestane sa privatnim sastancima i rušilačkim praksama. Na kraju, tražimo od vlasnika, predsjednika i uprava šest klubova da se sjete koliko su u povlašćenom položaju, ne kao čuvari svojih klubova, već i kao čuvari fudbala. Trebalo bi da ozbiljno shvate odgovornost koju imaju.

Pozivamo ih da razmisle kakvu zaostavštinu žele da ostave iza sebe", piše Everton.

Istinite i moćne riječi, ali, realno, teško da će ih iko čuti kad ima pogled na milijarde ispred sebe.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC