• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekreativo pokrenuo lavinu - reakcija na Superligu Evrope stigla iz Banjaluke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi konkretan odgovor na formiranje Superlige Evrope, koju su osnovali najbogatiji i najmoćniji klubovi, stigao je iz banjalučkog naselja Česma odnosno od Rekreativa, petoligaša Bosne i Hercegovine.

 fk rekreativo pokrenuo lavinu - reakcija na superligu evrope stigla iz banjaluke! Izvor: Beton Superliga promo

Cijela fudbalska Evropa je uzdrmana najavom da će Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Milan, Inter, Juventus, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti, Totenhem, Arsenal i Liverpul osnovati posebno takmičenje uz pomoć milijardi američkih dolara.

Možda će vas zanimati

Praktično su svi protiv te ideje, uključujući i Evropsku fudbalsku uniju koja se uvukla u direktan rat sa ovim klubovima, ali ipak su najkonkretniji potez povukli iz banjalučkog niželigaša Rekreativa.

Na šaljivu ideju na Tviteru o formiranju malo drugačije Superlige od ove najavljenje, pridružili su se brojni klubovi nižih rangova takmičenja - od FK Miljakovac, koji je nedavno osnovan sa humanitarnom miusijom, makedonski drugoligaš Osogovo, ali i slavni Vardar iz Skoplja.

Podršku osnivanju "Beton Superlige", kojoj je Osogovo dalo naziv, pružili su i Junajted od Mančestera, koji su napravili navijači Mančester junajteda kada su braća Glejzeri postali vlasnici "crvenih đavola".

Simboličnu "ruku" za osnivanje ovakvog takmičenja pružili su i poljski Fairant iz Krakova, kao i drugi evropski niželigaši.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Goran Arbutina, predsjednik Rekreativa, čiji je tvit i pokrenuo lavinu, istakao je za naš portal da je sve ovo bila samo  reakcija i bunt da se pokaže da fudbal ne čine samo veliki klubovi i novac.

"Najbitnije da smo se povezali sa brojnim klubovima i sigurno ćemo u doglednoj budućnosti tražiti načina kako da odigramo makar po jednu međusobnu prijateljsku ili humanitarnu utakmicu", rekao je Arbutina.

Ubrzo je formiran i Tviter nalog Beton Superlige, na kojem je predstavljena i himna ovog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC