• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva" Ivajlo Petev protiv Superlige Evrope: Fudbal je za sve, ne samo za bogate!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Povodom osnivanja takmičenja u kojem bi učestvovali samo najbogatiji evropski klubovi, oglasio se i selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev.

 ivajlo petev protiv superliga evrope Izvor: FENA/Amer Kajmović

Najava o formiranju Superlige Evrope u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara. Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

Možda će vas zanimati

"Fudbal je za sve, bogate i siromašne", rekao je selektor BiH Ivajlo Petev, i nastavio "a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni. Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo, a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače", prenio je zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.

"Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača, a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći", zaključio je bugarski stručnjak sa klupe "zmajeva".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC