• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je najveći talenat Gvardioline Barselone: Oteo ga Mančester siti, sad se muči u četvrtoj ligi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nisu svi fudbaleri ponikli u La Masiji napravili nevjerovatne karijere.

 gaj asulin barselona mancester siti Izvor: Profimedia

Kada je Pep Gvardiola sa rezervnim timom Barselone napravio sjajne rezultate u svojoj debitantskoj sezoni, on je bio jedan od glavnih igrača. Istog ljeta je nekadašnji veznjak preuzeo klupu prvog tima, a uskoro je i Gaj Asulin (30) prekomandovan u seniorsku ekipu Barselona.

Već tada imao je klauzulu od 20 miliona evra u ugovoru, što je za to vrijeme bila ozbiljna svota novca. Ipak, prvu seniorsku sezonu većim dijelom propustio je zbog povrede. Debitovao je tek u oktobru 2009. godine, nekoliko mjeseci nakon punoljetstva, kada je koljeno ponovo bilo u stanju za vrhunski fudbal.

Možda će vas zanimati

 Ali, najavljena karijera nikada nije stigla... Ljevokrilni napadač nekoliko mjeseci kasnije raskinuo je ugovor sa Barselonom jer nije dobio ni minut u prvenstvenim mečevima te sezone. Nezadovoljan tretmanom riješio je da ode, a mnogi kažu da je i prije zvaničnog raskida dogovorio saradnju sa Mančester sitijem.

Istina je nešto drugačija. Ugovor sa ''Građanima'' potpisao je tek u decembru 2010. godine, nakon što je skoro pola godine bio bez kluba. Ni tamo nije mogao da uspije... Nije upisao nijedan prvenstveni meč, a tek je nekoliko puta igrao na pozajmici u Brajtonu. Karijera je vrtoglavo krenula ka propasti.

Uslijedio je Rasing u kom se malo oporavio, ali zatim i Granada, za koju nije igrao. Nakon pozajmice u Erkulesu prešao je u Majorku, a zatim je počeo avanturistički dio njegove karijere. Makabi Tel Aviv, pa španski Sabadel, Kairat u kom je ostao manje od dva mjeseca, Politehnika Jaši u Ruminiji i zatim Italija!

Gaj Asulin, momak koji je svojevremeno upisao nastup za seniorsku reprezentaciju Izraela kako ga slučajno ne bi preoteli Španci sada igra četvrti rang italijanskog fudbala. I to prilično slabo.

Nakon što je oko mjesec dana bio bez kluba potpisao je za Kremu u februaru ove godine i do sada nastupio je na osam mečeva. Ima gol i asistenciju, ali su njegove partije blijede i uglavnom se muči sa povredama kada odigra nekoliko mečeva u kontinuitetu. 

Da stvari budu gore po njega, dok je propuštao utakmice tim je pobjeđivao, a na posljednje četiri, kad god je bio na terenu, pretrpjeli su poraze.

Ekipa je tokom većeg dijela sezone imala realne šanse da se domogne plej-ofa za ulazak u Seriju C, ali su ih četiri uzastopna poraza udaljili od željenog plasmana. Nije pomoglo ni iskustvo nekada najtalentovanijeg đaka Barselonine fudbalske škole, iste one koja je stvarala Ćavija, Mesija ili Busketsa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC