• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebo se otvorilo nad Marakanom, Nijemac konačno ispričao istinu: Nisam ja kriv, prečka je spasila Zvezdu!

Autor 000

Prije tačno 30 godina desio se najbitniji autogol u istoriji srpskog fudbala.

 klaus augentaler zvezda bajern 2-2 Izvor: MN PRESS

Tog dana prije tačno 30 godina nebo se otvorilo nad "Marakanom" i stadion je eksplodirao! 

Igrali su Crvena zvezda i Bajern iz Minhena, a drama je trajala sve do poslejdnjeg sudijskog zvižduka. Pošto je fenomenalna kontra donijela prednost Crvenoj zvezdi u prvom meču domaćinu je i remi bio dovoljan da se san o osvajanju najbitnijeg pehara nastavi. 

Možda će vas zanimati

 I nastavio se! Sve je počelo sjajno pošto je Siniša Mihajlović postigao gol u 24. minutu i donio, djelovalo je nedostižnu, prednost Zvezdi. Ipak, Nijemci k'o Nijemci, nisu odustajali pa su tako jednim "blickrigom" došli do prednosti.

Prvo je iskusni Klaus Augentaler dao gol u 61. minutu, da bi pet minuta kasnije prednost Bavarcima doneo Manfred Bender. Opet je sve bilo na nuli, a kapiten tima Augentaler nije ni sanjao da će mu ovo biti najgori meč u karijeri. 

Igrao se 90. minut kada je još jednom lopta došla do Siniše Mihajlovića, a on je centrirao. Nije lopta stigla do Pančeva, ali nije ni morala - na samom isteku vremena kapiten Bajerna je nesrećno odbio loptu u svoj gol! Crvena zvezda je bila u finalu! 

A ono o čemu se malo zna je da je kasnije priznao da je poslije tog meča riješio da završi karijeru, ali da krivicu za gol ne svaljuje na sebe već na kolegu Rajmonda Aumana, tadašnjeg golmana Bajerna. Takođe je tada podsjetio i na detalj koji mnogi zaboravljaju, prečku koju je napadač Bajerna Roland Volfart pogodio pred sam kraj meča i tako propustio da riješi meč!

"To je 99 odsto bila njegova greška. On je to i znao, bio je dovoljno samokritičan. Bilo je to gorko ispadanje, vodili smo 2:1 i pet minuta prije kraja je Roland Volfart pogodio stativu, a gol bi nas vodio dalje. I onda nas u nadoknadi vremena zadesi takva nesreća. Ali poslije se o svemu tome nije više pričalo već je tema postalo nešto drugo: za vikend smo imali neku prijateljsku utakmicu i tu me je trener Jup Hajnkes optužio da sam bez njegovog znanja održao tajni sastanak sa igračima prije nego što smo odletjeli za Beograd", otkrio je nedavno u intervjuu za Dojče Vele Augentaler. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC