• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi pljuju Superligu, a UEFA uradila ovo: Zašto nas nije niko ništa pitao? Ne donose kvalitet, samo više utakmica!

Autor Dragan Šutvić

Trener Čelsija baš nezadovoljan novom Ligom šampiona

 liga šampiona tomas tuhel novi model kritika Izvor: Tanjug/Andy Rain/Pool via AP

Fudbalski narod je pobijedio bogate, Superliga Evrope je nestala maltene i pre nego što se rodila, ali sada na red dolaze neki drugi problemi. Prije svega, nova Liga šampiona. Klubovi uopšte nisu zadovoljni, da se blago izrazimo.

Možda će vas zanimati

Sada je Tomas Tuhel, trener Čelsija, jednog od "grešnih šest", rekao da je UEFA izbjegla detaljniju analizu nove Lige šampiona zbog besa o Evropskoj Superligi. Elitno evropsko klupsko takmičenje proširiće se od 2024. godine sa 32 na 36 timova, tako da će svaki tim odigrati minimalno 10 utakmica, umesto šest kao do sada.

Njemu se, baš kao i Jirgenu Klopu, to ni malo ne sviđa.

"Nisam siguran da mi se to sviđa, jer sve što vidim je samo više utakmica na početku, više utakmica u rasporedu koji već imamo. Jako mi je teško da budem uzbuđen zbog toga. Svi ti razgovori u Superligi su nas naveli da zaboravimo da imamo novi format Lige šampiona. Da li su pitali nekog trenera o ovome? Mislim da nisu. Mene nisu pitali. Da li su pitali nekog igrača? Mislim da nisu", rekao je Tuhel i nastavio.

"Imamo sada toliko novih formata, sa svjetskim prvenstvom klubova, Ligom nacija, toliko je toga novog, toliko više utakmice i više timova u evropskim kupovima na ljeto. Još, još, još utakmica. Ne više kvaliteta, samo više utakmica. Guraju vas da igrate još mečeva, a opet ostaje na samo tri zamjene u Premijer ligi i domaćim takmičenjima. Nisam srećan zbog ovoga uopšte. Nisam bio umiješan", dodao je on.

Utakmicu Reala i Čelsija će suditi Holanđanin Dani Makeli, koji je razbjesnio Kristijana Ronalda u utakmici Srbije i Portugala, kada nije vidio da je lopta prešla gol-liniju nakon udarca kapitena Portugala.

Neki misle da će sada namjerno suditi protiv Reala i da će to biti osveta UEFA Florentinu Perezu, koji je bio jedan od glavnih pokretača Superlige i nije se izvinio ni za šta.

"Vjerujem sudijama 100 odsto, kao i u UEFA i u takmičenje. Vjerujem 100 odsto u svakog sudiju koga UEFA pošalje. Na ovom nivou nam trebaju najbolje sudije jer je jako teško. Vjerujem 100 odsto da će sudija probati da svira najbolje što može. Ne mogu da zamislim da će nekom biti naklonjeniji zbog političkog razgovora. Neću više da pričam o tome, jer tako nešto ne postoji u mom umu", rekao je Tuhel.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC