• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Primao socijalnu pomoć, a sad igra za finale Lige šampiona: Golman hteo da napusti fudbal, danas zarađuje milione!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

On će večeras biti akter meča Real Madrid - Čelsi, a ne tako davno za takav scenario mislio bi da je nemoguć.

 eduar-mendi-golman-celsi-liga-sampiona-real-madrid-socijalna-pomoc-bez-kluba-biografija Izvor: Profimedia

Posle neviđenih turbulencija prošle sedmice, izazvane objavom 12 bogatih klubova da nameravaju da se "odmetnu" i osnuju svoju Superligu Evrope, ovog utorka se ipak nastavlja Liga šampiona.

Možda će vas zanimati

Posle mnogo nagađanja hoće li UEFA izbaciti pojedine klubove iz svojih takmičenja i hoće li mečevi biti igrani kada su prvobitno planirani, polufinala Lige šampiona nastavljaju se po planu.

Prvo od dva igraju Real Madrid i Čelsi, dva od 12 zagovornika za osnivanje nove Superlige Evrope.

I dok UEFA smišlja načine kako da kazni klubove poput ova dva, polufinale Lige šampiona donosi nam i jednu sjajnu ljudsku priču, a tiče se golmana Čelsija.

Eduar Mendi čuvaće mrežu "plavaca" na meču protiv najtrofejnijeg kluba Evrope i pokušati da ih zaustavi u njihovom pohodu na finale Lige šampiona. Ipak, ni on sam nije očekivao da će dotle dogurati.

Ovaj golman rođen u Francuskoj 1992. godine i u njegovom životu malo šta je bilo bajno. Iako je prošle godine Čelsi za njegov transfer izdvojio 25.000.000 evra, Mendi je ne tako davno primao socijalnu pomoć!

Pre samo sedam godina, dobio je otkaz u Šerburu, francuskom trećeligašu i nakon toga je čitavih godinu dana bio bez kluba. Zbog toga je ozbiljno sumnjao da će se ikad baviti fudbalom i počeo je da traži poslove u drugim sferama.

"Da mi je neko pre šest godina rekao da ću završiti ovde, ne bih se ni trudio da ga slušam", rekao je Mendi u jednom nedavnom intervjuu.

Posle godinu dana pauza, u leto 2015. godine, dobio je poziv da postane četvrti golman Olimpika iz Marseja i to sasvim slučajno. Jedan njegov bivši saigrač ga je preporučio timu kojem je nedostajao golman, pa je Mendi tako postao rezervni čuvar mreže u rezervnom timu nekadašnjeg prvaka Evrope, Marseju B.

"Spasila me je ponuda iz Marseja. Pre podne bih trenirao, popodne radio, jer ponuda za nezaposlene mi nije bila dovoljna. Imao sam trudnu devojku. Ponuda iz Marseja je stigla u pravi čas", otkrio je Mendi.

Od tada mu sve ide nabolje. Od 2016. je branio za Rems, tada drugoligaša Francuske, a posle tri godine je prešao u Ren, da bi na njegovo mesto u Rems stigao naš Predrag Rajković.

U Renu je bio jedan od ključnih igrača za njihov plasman u Ligu šampiona, a kada je Čelsi rešio da prekine njihove muke sa Kepom Arizabalagom, okrenuli su se golmanu reprezentacije Senegala.

Sada u Čelsiju zarađuje blizu 4.000.000 evra godišnje, a u utorak će se sastati protiv tima za koji nastupa njegov (trenutno povređeni) rođak Ferlan Mendi, inače reprezentativac Francuske...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC