• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Vlahović, napadač Fiorentine i reprezentacije Srbije: Volio bih da srušim Batistutin rekord!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Nisam jurio za Ronaldom da razmjenimo dresove", rekao je Vlahović.

 dušan vlahović, intervju Izvor: Tanjug/LaPresse/Massimo Paolone

Cifre rastu iz dana u dan i dostižu astronomske visine. Počelo je od 10 miliona, a italijanska "Gazeta delo sport" ovih dana piše o 60 miliona. Ali Dušan Vlahović, kako kaže, stoji čvrsto s obje noge na zemlji. U ekskluzivnom razgovoru za "Anadolija" sjajni reprezentativac Srbije najprije se osvrnuo na potez o kome proteklih dana bruje sportski mediji širom Italije.

Možda će vas zanimati

- Bez vježbanja -

"'Panenka' protiv Juventusa je bila velika ludost. Bukvalno trenutak inspiracije. Došlo mi je tako i na svu sreću po mene i moju ekipu, sve je ispalo kako treba. Trener mi ništa nije rekao poslije utakmice, ali su mi prijatelji prenijeli njegovu izjavu s televizije da bi mu bilo lakše da sam penal izveo na neki normalniji način. Nikada na treningu nisam vježbao 'panenku' niti planiram da je ponovim u skorije vrijeme na nekoj utakmici", rekao je Vlahović, koji je poslije spektakularnog poteza protiv Juventusa još više zaintrigirao maštu najvećih evropskih klubova.

Zaista treba pucati od samopouzdanja pa u tako bitnom momentu po klub, pri rezultatu 0:0 i to u duelu protiv devetostrukog uzastopnog šampiona Italije i najomraženijeg kluba u Firenci, "bocnuti" loptu i pogoditi mrežu.

"Penali mi nikada nisu predstavljali problem. Promašio sam samo jedan i to u mlađim kategorijama Partizana u derbiju s Crvenom zvezdom, ali sam poslije toga dao četiri gola i nije mi teško palo. Svaki igrač šutira onako kako misli da je u datom momentu najbolje po njegovu ekipu i spreman je da snosi odgovornost u slučaju promašaja. Kada sam se poslije potpisivanja ugovora s Fiorentinom vratio na šest mjeseci u Partizan, pričao sam drugarima da ću jednog dana 'bocnuti' loptu i prevariti (Đanluiđija) Bufona. Oni su se smijali. Sada mi je žao samo jedne stvari, što je umjesto Bufona branio Vojćeh Ščesni", rekao je Vlahović.

Izvor: Tanjug/LaPresse/Paola Garbuio

- Veliki rivalitet -

Do skoro mu je najdraži gol u dresu "viole" bio protiv Intera kada je snažnim udarcem pogodio bliži ugao golmana Samira Handanovića.

"Ovaj protiv Juventusa definitivno ima veću težinu. Zbog cijele situacije, borbe za opstanak, načina na koji je postignut, rezultata koji je u tom trenutku bio na snazi. Naravno i zbog velikog rivaliteta Fiorentine i Juventusa", istakao je Vlahović.

Za razliku od većine svojih vršnjaka koji smatraju da se fudbal igra od trenutka kada su oni prvi put šutnuli loptu u nekom balonu s vještačkom travom, Dušan vrlo dobro zna neke važne detalje iz fudbalske istorije.

"Naravno da sam čuo za Antonina Panenku po kome je ovaj penal dobio ime. On je u finalu prvenstva Evrope na beogradskoj 'Marakani' loptu 'bocnuo' i donio pobjedu reprezentaciji Čehoslovačke protiv Zapadne Njemačke. Italijani kažu 'cucchiaio', što u prevodu znači kašika. Meni je potpuno svejedno kako se zove, bitno da je lopta završila u mreži Ščesnija", kazao je Vlahović.

Pažnju nije privukao samo način na koji je izveo penal, već i način na koji je proslavio gol. U stilu Luke Tonija i Aleksandra Mitrovića.

Izvor: Profimedia

- Spontana proslava -

"Ko mi je od njih dvojice bio inspiracija. Ni jedan ni drugi", kroz smijeh je pričao Vlahović i dodao:

"Časna riječ. Sve je bilo spontano. Vjerujte mi da nisam ni bio svjestan načina na koji sam proslavio gol. Tek sam uveče na televiziji vidio šta sam uradio. Znam da je to bio zaštitni znak Luke Tonija i da Mitar (Mitrović, op.a.) svaki gol u reprezentaciji i Fulamu proslavlja na sličan način. Ali nisam imao namjeru da ih imitiram niti će to biti praksa u narednom periodu. Golove ću proslavljati onako kako se budem osjećao u datom momentu".

Bitno je da se golovi nižu kao na traci. Oborio je rekorde Hamrina i Virđilija, izjednačio Mirka Vučinića, sada je na meti veliki Gabrijel Batistuta.

"Fali mi još šest golova na pet kola prije kraja prvenstva. Naravno da bih volio da srušim Batistutin rekord, ali je mnogo važnije da Fiorentina ispuni cilj i ostane u ligi. Radiću samo ono što je u interesu cijele ekipe. Čeka nas serija teških utakmica, od kojih je ova prva protiv Bolonje možda i najkomplikovanija. Miha (Siniša Mihajlović, op.a.) je odličan trener, njegovi timovi igraju dinamičan i moderan fudbal, neće nam biti nimalo lako. Poslije nas očekuju Lacio, Kaljari, Napoli i Krotone. Svaka utakmica je jedno malo finale i moramo da izvučemo što više bodova ukoliko želimo i naredne sezone da budemo dio elite italijanskog fudbala", smatra Vlahović.

Izvor: MN PRESS

- Španija ili Italija -

Montela ga je naučio da za napadača ne postoje ružni i lijepi golovi. Ona bomba protiv Beneventa vrijedi isto koliko i najobičniji "tap-in" protiv neke druge ekipe.

"Kada bolje razmislim, nisam dao puno 'ružnih' golova u karijeri. Taj protiv Beneventa je zaista bio specifičan i zauzima posebno mjesto u kolekciji. Zbog cijele akcije, prijema, okreta, šuta. Bio je treći na utakmici, moja prva 'tripleta' u Seriji A i kao šlag na tortu izuzetno bitna pobjeda Fiorentine. Montelina lekcija je bila zlata vrijedna, nebitna je ljepota gola, samo da lopta pređe gol crtu", tvrdi je Vlahović.

Dragan Stojković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, je prije par dana u intervjuu za "Gazetu delo sport" rekao da bi Vlahoviću u slučaju odlaska iz Fiorentine više odgovarala španska liga nego prelazak u neki veliki italijanski klub.

"Hvala Misteru (Stojkoviću, op.a.) na lijepim riječima koje je u tom intervjuu iznio na moj račun. Nikad se ne zna, možda bi mi Španija odgovarala, možda i ne bi. Igrač mora da proba, da bi znao kakva je situacija. Vidjećemo jednog dana. Mister je veliki stručnjak i zna zašto je to rekao. Ne sumnjam da će biti u pravu. Trenutno razmišljam isključivo o Fiorentini i o tome da u posljednjih pet kola sakupimo dovoljan broj bodova za opstanak u ligi", rekao je Vlahović, koji je proteklog vikenda imao priliku da razmijeni dres sa još jednom vedetom svjetskog fudbala:

"Nisam jurio za Ronaldom, njegov dres sam imao i prije razmjene sa Zlatanom Ibrahimovićem".

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC