• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači beže od Partizana, ovo je cirkus: Legenda crno-belih oštra zbog Asana - Tragedija šta se dešava u klubu!

Autor Milutin Vujičić

"Zvezda zna šta radi, bolje je organizovana, Partizanu se ne piše dobro".

 takuma-asano-raskid-ugovora-partizan-ivan-golac Izvor: MN PRESS

Takuma Asano odlučio je da jednostrano raskine ugovor s Partizanom zbog neisplaćenih zarada, a to je naišlo na oštre reakcije iz Humske.

Možda će vas zanimati

Prvo se oglasio klub i poručio da će Japanca tužiti kod FIFA, potom su Asanu zamerili saigrači Vladimir Stojković i Lazar Marković, a oštro je o najboljem igraču Partizana govorio i sportski direktor Ivica Iliev. Sada se oglasila i legenda kluba Ivan Golac.

Nekadašnji igrač i trener crno-belih je u izjavi za "Sputnjik" rekao da ako je istina da mu se duguju plate i da je plaćao stanarinu, onda nikoga ne treba da čudi što je Asano pobegao iz kluba.

"Ispada da on finansira klub, a ne klub njega.E sad, bojim se da će toga biti sve više i više zbog svega što se dešava... Sve manje klubova biće u situaciji da plaća igrača i da opstane. Morate da imate ozbiljnu organizaciju da biste kontrolisali sve, a prosto kada klub nema finansijskih mogućnosti da prati takmičenje, da plaća redovno plate igračima i zaposlenima, onda vam se piše crno", rekao je Ivan Golac i poručio:

"Cirkus je da vam ode glavni igrač nekoliko kola pre kraja i pre finala Kupa".

Izvor: MN PRESS

Golac je krivca za slučaj "Takuma Asano" pronašao u upravi Partizana, poručivši da su stvari koje se trenutno događaju frapantne.

"Da biste dobro poslovali, morate biti domaćini, morate voleti kuću u kojoj živite. Morate raditi u interesu kuće. Ako toga nema, kao u ovom slučaju, onda vam je jasno da će vam igrači odlaziti bez obeštećenja. E, onda mora uprava da ide pošto pokazuje neznanje i nekvalitet. Ili su možda u pitanju neke nečasne radnje. Generalno, sve što se dešava u Partizanu je prosto frapantno, pokazuje nemoć insistucije i neznanje mnogo čega", rekao je Ivan Golac.

Čuveni fudbaler koji je igrao za Partizan od 1968. do 1978. godine, kazao je da su se navijači "umorili od laži koje im se godinama serviraju", poručuje da je klub daleko od osvajanja titule i da zbog toga četiri godine gleda Crvenoj zvezdi u leđa.

Izvor: MN PRESS

"Sve je u Humskoj vrlo nemušto, nemate onaj kontakt između uprave i navijača. Ne čujete ništa. Klub mora da obrazloži zdravo, kvalitetno i normalno šta se tačno događa i zašto je otišao Asano...", rekao je Golac i osvrnuo se na finale Kupa Srbije.

"Svi znamo za floskulu da u derbiju nema favorita, ali to ipak pripada prošlosti. Zvezda zna šta radi, bolje je organizovana, Partizanu se ne piše dobro".

Legenda crno-belih je za kraj razgovora još jednom kritikovao rukovodstvo kluba i založio se za promene koje će doneti "bolje sutra", ali veruje da se to neće desiti samoinicijativno.

"Partizan je nekada bio veliki i ozbiljan klub, klub koji je dao najviše igrača inostranstvu, koji su obeležili epohu jugoslovenskog fudbala i pronosili decenijama slavu jugoslovenskog fudbala. A pogledajte sad na šta to liči. Igrači beže iz Humske. Agonija, mučenje. Ali, narod se umorio od laži, postaje mučno. Fudbal je oduvek bio svetla tačka, i narod bi zadnji dinar dao da dođe da gleda dobru utakmicu, poštenu. Gde prvi biva šampion, a poslednji ispada iz lige. Tragedija je šta se dešava u Partizanu", zaključio je za kraj razgovora Ivan Golac.

(MONDO/Sputnjik)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC