• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma kakva regionalna liga, zamislite Zvezdu u Splitu! Dejo Savićević oštro - Nema te policije koja bi to regulisala!

Autor Nebojša Marković

"Genije" naširoko govorio o ideji regionalne lige na prostoru bivše Jugoslavije koja se prethodnih desetak godina povremeno pojavljivala kao tema u fudbalskoj javnosti.

 dejan-savicevic-regionalna-liga-crvena-zvezda-split-hajduk-jugoslavija-navijaci Izvor: MN PRESS

Fudbalsku Evropu je ove godine uzdrmala tema osnivanja Superlige, kao takmičenja za najbogatije, a samim tim, na Balkanu su mnogi ponovo setili ideja za osnivanje sličnog takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

Ipak, legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević poslao je jasnu poruku svima koji misle da je nekakva regionalna liga moguća.

Savićević je prvo govorio o samoj ideji osnivanja Superlige Evrope, koja je za sada propala.

"Sada su najjači klubovi upravo ti koji su želeli da osnuju Superligu, možemo da je nazovemo Ligom bogataša ili kako god. Toj grupi bogataša ne pripada jedino Totenhem, ostale ekipe su stvarno velike, ali treba im dodati recimo Bajern, Ajaks, pa i Dortmund i PSŽ. Žao mi je što PSŽ ulaže velika sredstva, a ne mogu da osvoje Ligu šampiona, ali nadam se da će to uspeti kroz godinu ili dve."

Na pitanje o svojevrsnoj regionalnoj ligi, Savićević kaže da to nije isto i da je ona praktično nezamisliva na Balkanu.

"Tu priču potencirate vi novinari, a ne znam iz kog razloga. Vidite da su vremena jako turbulentna, i posle toliko godina – strasti se i dalje nisu smirile sa sve tri strane. Malo krene na bolje, ali brzo počne da se priča o nekom odvajanju, pa nastane velika tenzija. Da li neko zaista misli da Crvena zvezda može da ode u Split i da odigra utakmicu ili Hajduk da dođe u Beograd pred publikom?"

Savićević nastavlja o toj temi.

"Ne znam zašto se to potencira, a pored bezbednosnog izazova, imate i administrativne barijere. Pa, ko će da upravlja tom ligom, ko će voditi, ko će suditi, kažnjavati? Previše se to lako prihvata, ali fudbal nije košarka. Fudbal je fudbal. Lakše je kontrolisati dve ili tri hiljade ljudi, nego 20 ili 30 hiljada. Pa, nema te policije koja bi to mogla da kanališe i reguliše. A, igrati bez publike – nema draži."

Uz sve to, popularni "Genije" navodi još problema na koje mnogi ne obraćaju pažnju.

"Takođe, nemamo ni termina. Imamo domaća prvenstva, ne možemo da igramo ni tokom decembra, ni januara, ni februara, malo je termina. Širi se Liga šampiona, pravi se UEFA Liga 2, kada da igramo to prvenstvo, šta ćemo sa domaćim šampionatima? Budućnost i Vardar recimo nikada ne bi izašli u Evropu iz te lige. Teško bi tako neke ekipe uspele pored "velike četvorke". Šta bismo radili sa domaćim ligama, kako bi se ispadalo, kako bi se ulazilo? Jedino da i mi napravimo našu Superligu, pa da iz ovih domaćih liga niko ne ispada… Ne znam zašto to potencirate, ne mogu podići ruku upravo zbog ovih stvari i teško je da se to desi u nekom narednom periodu", zaključio je Dejan Savićević.

(MONDO/Meridiansport)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC