• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji reprezentativac BiH je najbolji fudbaler Slovenije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić proglašen je za najboljeg igrača u Prvoj ligi Slovenije za netom završenu sezonu 2020/21.

 senijad ibričić najbolji fudbaler slovenije za sezonu 2020/21 Izvor: Youtube/NK Domžale

Priznanje bh. internacionalcu uručeno je nakon ankete u kojoj su učestvovali igrači, treneri, novinari i navijači klubova u Sloveniji.

Možda će vas zanimati

U sezoni na izmaku iskusni Ibričić upisao je 37 nastupa u svim takmičenjima za svoju ekipu Domžala i postigao po šest golova i asistencija. 

U najboljoj postavi sezone su: Matko Obradović (Mura), Sven Šoštarič Karić (Domžale), Žan Karničnik (Mura), David Brekalo (Bravo) Andraž Žinič (Domžale), Luka Bobičanec (Mura), Senijad Ibričić (Domžale) Đorđe Ivanović (Olimpija Ljubljana) Dario Kolobarić (Domžale), Nardin Mulahusejnović (Koper) i Mustafa Nukić (Bravo).

Ibričićev klub sezonu je okočao na četvrtom mjestu slovenačkog prvenstva sa 55 osvojenih bodova.

Tridesetšestogodišnji Ibričić je u bogatoj karijeri između ostalih nastupao za splitski Hajduk, Zagreb, moskovsku Lokomotivu, Verder iz Bremena, turske ekipe Gacijantep, Kasimpaša o Ercispor, prije dolaska u Sloveniju, gdje je prije Domžala igrao za Koper.

U dresu "zmajeva" odigrao je 42 utakmice i postigao četiri pogotka prije nego se "penzionisao" 2014. godine. Čini se da ove godine u Sloveniji proživljava svoju drugu fudbalsku mladost...

Podsjetimo, šampionsku titulu, prvu u istoriji kluba osvojili su fudbaleri Mure, koji su u direktnom dvoboju za pehar u gostima savladali Maribor (1:3).

Oba tima su sezonu završila sa istim brojem bodova (63), ali je Mura imala bolji međusobni skor (pobjede 3:1, 2:0, poraz 1:2 i remi 0:0), pa je stigla do istorijskog uspjeha.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC