• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje nova era u Vojvodini - "Probaću da nadmašim Laleta": Đorđević otkrio dve želje ovog leta - jedna je realna!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Moramo da budemo konkurentni Zvezdi i Partizanu".

 slavoljub-djordjevic-fk-vojvodina-novi-trener-ljubisa-dundjerski-sportski-direktor Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Vojvodina se posle dve izuzetno uspešne godine zahvalila Nenadu Lalatoviću, a nova era u klubu počeće sa Slavoljubom Đorđevićem na klupi.

Doskorašnji šef stručnog štaba Radnika iz Surdulice, najvećeg iznenađenja prošlogodišnjeg šampionata, potpisao je ugovor na dve godine i spreman je da već od 7. juna počne da "zida" novi tim za narednu sezonu.

"Čast i privilegija mi je što sam u Vojvodini, a uz to idu i velike obaveze. Svi znamo koje su ciljevi kluba i dobro sam upoznat sa planom koji je smislio genije Milan Kosanović. Igraće mladi igrači iz omladinske škole i Vojvodina ima potencijal za to, radio sam sa mladima i sa iskusnim igračima, imam snage i energije da zajedno sprovedemo. Da sumnjam - ne bih bio ovde!", poručio je  Đorđević na početku obraćanja u klubu.

Možda će vas zanimati

Novi trener "lala" je dodao je imao pozive iz inostranstva, ali da je odlučio da prihvati ponudu Vojvodine zbog pokojnog Kosanovića i zbog poklapanja ambicija.

"Ja sam ambiciozan i ambicije nam se poklapaju trenutno. Moramo da budemo konkurentni i Zvezdi i Partizanu, i prošle godine je to bilo, ali sada moramo još više da ih ugrozimo!", naglasio je Đorđević.

Hoće li uspeti da nadmaši rezultate koje je beležio Nenad Lalatović?

"Lala je moj drug, ozbiljan trener, napravio je velike rezultate i svi mogu da budu ponosni na to. U sportu morate da imate ciljeve i ambicije, trudićemo se da te rezultate i prestignemo, ali sada je prevashodno da se stabilizuje ekipa i idemo korak po korak. Moramo da sprovedemo šta je zamišljeno - da li ću uspeti i u tome ili ne, videćemo već", rekao je Đorđević koji je rekao i da je prerano da kaže koji su ciljevi u Evropi.

Predstavljanje trenera i sportskog direktora.
Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Prva pojačanja mogli bi da budu Milan Makarić (Radnik) i Lazar Tufegdžić (Spartak), ali je za sada samo jedan od tih transfera realan.

"Što se tiče Đorđevića, sam se preporučio odličnim radom sa mladim igračima u Zvezdi zajedno sa Milanom Kosanovićem, napravili su zajedništvo, hteli smo da nastave taj rad, ali… Znate šta je bilo. Preporučio se i sjajnim rezultatima u Radniku i dogovor s njim je kratko trajao. Prihvatili su sve naše ciljeve i na nama je to da ostvarimo", rekao je predsednik Dragoljub Samardžić.

"Tufegdžić i Makarić su među najboljim igračima u ligi i kad bi nam bilo ko došao od njih - to bi bilo veliko pojačanje. U kontaktu sam sa Makarićem i znam da je izjavio da će se kad-tad vratiti u Vojvodinu. Baš mi je Kosan pomogao u odnosu sa njim, pokazao je ozbiljan kvalitet i mislim da bi Vojvodina bila jača 50%. Tufegdžić je polušpic, odrastao u Zvezdi, školovan je igrač i pokazao je mnogo u Superligi. Vanserijski fudbaler i kad bi došao bili bi jači. Mislim da je ipak to nerealno u ovom trenutku...", rekao je Đorđević.

Sa njim u klub stiže i sportski direktor Ljubiša Dunđerski koji je na toj funkciji prethodno bio u Spartaku, a u koji je otišao upravo iz Vojvodine. Sada dolazi kao još iskusniji sportski radnik, pošto se u Novom Sadu oseća kao kod kuće.

On će naslediti pokojnog Milana Kosanovića sa kojim je imao plan da sarađuje, ali nažalost zbog smrti sportskog direktora moraće sam.

"Ne mogu da govorim koji su to igrači, imam neke spiskove u glavi, potrebni su nam mladi talentovani igrači koji su pogodni za transfere. Moj spisak je podugačak, ali već pravimo kostur tima. Nećemo gomilati igrače, pravićemo čist kvalitet da tim može da napreduje", zaključio je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC