• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonci napravili haos zbog dresa reprezentacje: Svi se pobunili - nećemo da nosimo bordo! I poslušali ih...

Autor Dragan Šutvić

Pokrenuli su i peticiju.

 makedonija dres euro pobuna navijači Izvor: Profimedia

Predsednik Fudbalske federacije Makedonije (FFM) Muhamed Sejdini je danas objavio da će reprezentacija na Evropskom prvenstvu igrati u dosadašnjem dresu u crvenoj i žutoj boji nacionalne zastave, nakon što je novi bordo dres naišao na loš prijem u javnosti.

To znači da će Makedonci jedini igrati u starim dresovima.

Možda će vas zanimati

"Kao predsjednik federacije preuzimam odgovornost za eventualne posledice i najavljujem da ćemo na Evropskom prvenstvu igrati u dosadašnjim dresovima", napisao je Sejdini na Fejsbuku.

On je naveo da je zbog reakcije na boju dresa FFM poslala UEFA dopis u kojem traži da makedonska reprezentacija mečeve na EP odigra u aktuelnim dresovima i izrazio nadu da će evropska fudbalska federacija imati razumijevanje za taj zahjtev i da će mu izaći u susret.

"U aktuelnom reprezentativnom dresu igrali smo Evropsko prvenstvo 2017. (U 21), sa tim dresom smo ostvarili istorijski plasman na Euro 2021 i sa tim dresom ćemo se predstaviti na tom prvenstvu koje sa nesrpljenjjem očekujemo", poručio je predsednik FFM.

Novi dres makedonske reprezentacije za Evropsko prvenstvo sa osnovnom varijantom u bordo boji, koji je predstavljen u petak, naišao je odmah na brojne negativne kritike u javnosti, a petciju za njegovo povlačenje i vraćanje starog dresa za samo jedan dan je potpisalo više od 12.000 navijača.

Sejdini je istakao da kao predsednik FFM "osjeća obavezu da se obrati fudbalskoj porodici u vezi promocije novog dresa reprezentacije za EP" i da "prvo želi da izrazi iskreno žaljenje zbog negativnih reakcija koje je izazvao novi dres".

"Taj reprerezentavini dres je pravljen sa vidljivom radosti na zahtjev fudbalera. Tim je tražio nove reprezententativne dresove, a mi smo želeli da ispunimo taj zahtjev. Nažalost, tehnička podrška u vezi boje dresa nije u skladu sa zahtjevom FFM. Federacija i službe u FFM u potpunosti preuzimaju odgovrnost za ovaj izbor, ali ćemo zatražiti odgovornost i od tehničkog partnera", napisao je Sejdini.

(BETA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC