• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola poludeo - prodaje osam igrača: Rasprodaja u Sitiju, a sve ulaže u dva pojačanja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Biće prometno u Mančesteru ovog leta...

 mancester-siti-prodaje-8-fudbalera-pep-gvardiola-besan Izvor: Profimedia

Ovogodišnji finalisti Lige šampiona na potpuno drugačiji način ulaze u letnji prelazni rok. Čelsi je odlučio da se pojača i napravi najjači tim na svetu, dok poraženi Mančester siti želi da napravi drastične promene u ekipi i ratosilja se velikog broja igrača.

Pep Gvardiola je zbog poraza u finalu Lige šampiona odlučio da "protrese" tim, pa su čak osmorica fudbalera na transfer-listi, javlja uvek pouzdani "The Athletic".

Ko je u pitanju?

Gvardiola će poslušati ponude za čak četvoricu igrača koja su igrala finale - Rahima Sterlinga, Rijada Mahreza, Bernarda Silvu i Gabrijela Žesusa - dok nisu samo oni na prodaju, lista je mnogo duža nego što je iko mogao da zamisli.

Nije iznenađenje što Gvardiola ne računa na Benžamana Mendija, ali jeste to što je spreman da se odrekne i Emerika Laporta, Žoaa Kansela i Rodrija.

Svi oni bi mogli da odu sa "Etihada" ovog leta, a razlozi su različiti. Žesus i Laport nisu zadovoljni minutažom, kod Sterlinga i Mahreza je problem ugovor koji ističe i koji oni ne žele da produžavaju, prodaja Silve donosi novac, a Mendi jednostavno nema kvalitet.

Izvor: Tanjug/Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

Možda je najzanimljivije što je Rodri na izlaznim vratima, a razlog je odluka Gvardiole da ga uopšte ne upotrebi na finalnoj utakmici Lige šampiona.

Ujedno, Sitiju je potreban novac kako bi finansirao dolaske ozbiljnih igrača. Gvardiola se "zapalio" za Harija Kejna, koga doduše želi i Čelsi, dok mu je već duže vreme interesantan i Džek Griliš iz Aston vile, međutim pošto se radi o domaćim igračima - koštaju mnogo.

Pretpostavka je da će Siti samo za njih dvojicu morati da izdvoji i više od 200 miliona evra, pa nije čudo što moraju i da rasprodaju deo tima.

Vredi podsetiti da je Gvardiola od dolaska u Mančester siti, dakle za pet sezona, potrošio skoro milijardu evra (preciznije: 924 miliona) na kupovinu fudbalera.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC