• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako su "zmajevi" debitovali na velikoj sceni: Mesi i "gaučosi" na slavnoj "Marakani" u Rio de Žaneiru (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na današnji dan 15. juna 2014. godine zabilježila je svoj debitantski nastup na velikim takmičenjima.

 sjećanja: BiH prvi put nastupila na svjetskom prvenstvu 15. juna 2014. protiv argentine video Izvor: mondo.ba

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, na slavnom stadionu "Marakana" izabranici selektora Safeta Sušića suprotstavili su se Argentini, koju je predvodio Lionel Mesi i upisali poraz rezultatom 2:1 (1:0).

Najprije je već u trećem minutu Sead Kolašinac postigao autogol, Mesi je povećao vođstvo "gaučosa" u 65. minutu, da bi počasni i prvi gol na Mundijalu za BiH upisao Vedad Ibišević u samom finišu meča koji je odigran pred skoro 75.000 navijača.

Možda će vas zanimati

Popularni Pape nije bio previše razočaran zbog poraza od velikog favorita...

"Ne treba biti nezadovoljan. Nadamo se da će nam ovaj prvi gol koji smo dali puno značiti. Vjerovatno će nam sada trebati četiri ili šest bodova za prolaz dalje, ali sam rekao momcima da ovo nije bila ključna utakmica već naredne dvije sa Nigerijom i Iranom. Ništa nije izgubljeno ovim porazom. Jedno je gledati Argentinu, a drugo igrati protiv nje. Oni su zaista velika reprezentacija sa sjajnim igračima i definitivno moramo biti zadovoljni", rekao je popularni Pape poslije susreta u Rio de Žaneiru.

...
Izvor: Youtube/FIFA TV

Uslijedili su i mečevi protiv Nigerije (poraz 0:1) i trijumf nad Iranom (3:1) u režiji Edina Džeke, Miralema Pjanića i Avdije Vršajevića.

"Čestitam igračima na dobroj igri i pobjedi protiv Irana, ali mi se s tim ne možemo zadovoljiti. Da je bilo malo više sreće i bolje igre protiv Nigerije, ali i malo manje sudijskih grešaka, sigurno bismo mi slavili prolazak u osminu finala. Ali, sve je to sastavni dio fudbala", istakao je Sušić nakon utakmice protiv Iranaca.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jedini selektor "zmajeva" koji je odveo BiH na veliko takmičenje nije mogao da prežali pogodak Edina Džeke u duelu sa Nigerijcima, koji je novozelandski sudija Piter O'Liri neopravdano poništio zbog navodnog ofsajda.

"Žao mi je onih koje smo razočarali. Imali smo kvalitet da odemo jednu stepenicu više. U prvoj utakmici odigrali smo korektno protiv velike ekipe. U drugoj, da je priznat Džekin gol, sve bi bilo drugačije. Ipak, mi smo prvi put na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira što naši igrači igraju u velikim klubovima, nedostajalo nam je malo više međunarodnog iskustva. U ključnim utakmicama u kojim je bio važan psihološki momenat, nismo znali da odgovorimo na igru protivničkih igrača", rekao je tada Sušić.

Od tada, prošlo je sedam neuspješnih godina za reprezentaciju BiH...

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC