• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi neuspjeh "zmajeva": Danci rutinski do pobjede protiv podmlađene BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bosna i Hercegovina na stadionu Brondbija poražena od Danske 0:2 u prijateljskom meču.

 danska - bih 2:0 prijateljska utakmica 2021 Izvor: Promo/FS BiH

Danska i Bosna i Hercegovina na stadionu Brondbija u Kopenhagenu odmjerili su nage i prijateljskom meču, a domaćin je poprilično lako stigao do pobjede 2:0 (1:0), postigavši po gol u oba poluvremena.

Selektor "zmajeva" Ivajlo Petev "promiješao" je tim BiH, koji je nastupio bez nekoliko najvažnijih igrača, tako da su šansu da zaigraju dobili neki igrači koji ranije nisu imali veliku minutažu, poput nekadašnjeg prvotimca Borca Vladana Danilovića, koji je na terenu bio od prvog minuta, dok je u nastavku šansu dobilo još nekoliko rezervista, među kojima i Borčev Almedin Ziljkić.

DANSKA - BIH 2:0 (1:0)
/Bretvejt 18, Kornelijus 73/

Možda će vas zanimati

Nije mnogo toga viđeno u uvodnih 15-ak minuta meča, a onda su Danci poveli. Nakon kornera sa desne strane, odbrana "zmajeva" loše je reagovala, Hadžiahmetović je praktično bio asistent protivničkom igraču, lopta je stigla do usamljenog Bretvejta, koji je glavom savladao Vasilja.

Mogla je BiH sredinom poluvremena do izjednačenja, kada je Kjer loše zahvatio loptu i zamalo postigao autogol, ali je Larsen bio na mjestu i ostalo je 1:0.

Nedugo zatim, Saničanin je u dva navrata dobro intervenisao, prvo izblokiravši šut Eriksena, a zatim i Vasa.

Danci su bili bolji i u ostatku prvog dijela igre, ali se na odmor otišlo s minimalnom prednošću skandinavske selekcije.

Domaćin je bio dominantan i u nastavku, te je u 73. minutu stigao do drugog gola, čime je pitanje pobjednika riješeno.

Ponovo je prekid bio koban po bh. tim i još jednom su Danci nakon udarca glavom stigli do gola. Kornelijus je ovaj put "zaboravljen" od strane "zmajeva", te je precizno pogodio i povećao vođstvo na 2:0.

U finišu utakmice šansu je dobilo još nekoliko igrača s klupe, a minute je upisao i Ziljkić.

Možda i najbolju šansu BiH je imala u 83. minutu, ali Prevljak nije bio precizan. Nedugo zatim probao je i Nukić da ugrozi gol Danaca, ali je lopta otišla preko prečke.

Izvor: Promo/FS BiH

BiH je tako doživjela novi neuspjeh, te je i dalje bez pobjede otkako je na klupu sjeo Ivajlo Petev. Podsjetimo, prije četiri dana "zmajevi" su odigrali 0:0 sa Crnom Gorom.

Tribine stadiona u Kopenhagenu bile su poprilično popunjene, a među gledaocima je bio i veliki broj navijača selekcije BiH.

DANSKA: Šmajhel, Bojlesen, Kristensen, Kjer (46. Andersen), Striger Larsen, Jensen, Vas (71. Kornelijus), Eriksen (59. Dilejni), Bretvajt (46. Vind), Dolberg (46. Poulsen), Skov (70. Mele). Selektor: Kasper Hjulmand.

BIH: Vasilj (78. Pirić), Saničanin, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Ćivić (61. Cipetić), Đokanović (78. Nukić), Danilović (61. Beširović), Hadžiahmetović, Gazibegović, Nalić (53. Prevljak), Demirović (78. Ziljkić). Selektor: Ivajlo Petev.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Kako da bude ikakva reprezentacija kad igrači kažu dobro je da možemo pričati na švedskom u svlačionici 😂😂😂....fali vam onda Ibra....Švedžani....

Bivsi navijac

@Čova buraz Jebiga gledam arenu sport pa jednom pricaju o nogometu a jednom o fudbalu. Uvuklo se u podsvjest. Odrastao sam uz fudbal a sada gledam tj. gledao sam i fudbal i nogomet. Politika je nažalost sastavni dio našeg sporta

Bivši navijač

Zalosno. Ni jedan šut za 90 minuta. Jad od reprezentacije i rukovodstva. Savez nula. Svi su pripadnici neke stranke. Niko nema veze o nogometu i sportu uopšte. I bice sve.gore.

Čova buraz

@Bivši navijač je li nogomet ili fudbal...zavisi kako gledaš na to...a pričaš o politici....nogomet je u susjednoj Hrvatskoj....a da je BiH tanka,realno nikakva... budućnosti nema....

Ogorčeni

Ovakvim zalaganjem i treceligaskim trenerom. Možemo pobijediti samo lihtenstajn

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC