• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva" Ivajlo Petev pred Dansku: Vraća se Saničanin, Šehić pod upitnikom, ali neće biti Krunića

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Ibrahim Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Siniša Saničanin, što je dobro ali neće biti Radeta Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza", kaže selektor Bosne i Hercegovine.

 ivajlo petev, zmajevi pred utakmicu protiv danske Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Dva dana nakon utakmice sa Crnom Gorom selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev rekao je da su se utisci slegli te da su detaljno analizirali igru bh. tima, ali i svakog pojedinca.

Možda će vas zanimati

"Zmajevi" su na "Grbavici" odigrali neriješeno protiv Crne Gore (0:0) iako je opšti utisak da su "đetići" bili bliži trijumfu, ali je golman Ibrahim Šehić bio briljantan.

"Mnogo bi lakše bilo da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti. Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera", izjavio je Petev, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Bugarski stručnjak je otkrio i da golman Šehić se nalazi pod upitnikom nastupa u Kopenhaganu.

"Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Siniša Saničanin, što je dobro ali neće biti Radeta Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza".

Prema njegovim riječima, Danska je u top pet reprezentacija u Evropi.

"Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prvog do 90 minuta. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati", podvukao je Petev.

Meč protiv Danske igra se u nedjelju na stadionu "Brondbi" u Kopenhagenu s početkom u 18 sati.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC