• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Federer se povukao sa Rolan Garosa! Ništa od meča sa Noletom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odustaje.

 švajcaras napustio frenč open Izvor: Profimedia

Zvanično je!

Rodžer Federer povukao se sa Rolan Garosa! Informaciju su potvrdili organizatori, ali i Švajcarac.

Možda će vas zanimati

"Poslije razgovora sa mojim timom, odlučio sam da mi je potrebno da se povučem sa Rolan Garosa. Poslije dvije operacije koljena i poslije više od godine oporavka, važno je da osluškujem svoje tijelo i da budem siguran da se ne preforsiram prebrzo na putu oporavka. Oduševljen sam što sam odigrao tri meča. Nema boljeg osjećaja od povratka na teren", rekao je Federer.

Jutro ranije je osmi reket svijeta nagovijestio je da bi moglo da se dogodi povlačenje. Tako je definitivno spriječio susret sa prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem u četvrfinalnom meču.

Nagovještaj da nećemo gledati epski duel u borbi za polufinale Rolan Garosa između dva velika titana Rodžer je dao nakon meča protiv Dominika Kepfera (7:6, 6:7, 7:6, 7:5) u kojem je nekadašnji broj jedan vidio da očigledno nije u formi da igra neizvjesne mečeve koji zahtijevaju bolju fizičku spremu.

Prije drame koju je preživio igrajući do kasno u noć, Federer je prethodno savladao Marina Čilića protiv koga je bio vidno nervozan i ulazio u rasprave sa sudijom čime je definitivno pokazao da više nije onaj stari.

Turnir je započeo mečom protiv Denisa Istomina na kojem je briljirao, ali je očigledno to bilo kratkog vijeka jer u nastavku turnira nije Švajcarac pokazao nivo tenisa koji je igrao u svojim najboljim danima,

Ipak, treba imati na umu da je Federer došao na parisku šljaku poslije dvije operacije koljena, u 39. godini, poslije samo dva odigrana turnira u sezoni na kojima je ispao u ranijim fazama. Komentar na njegvu igru u Parizu imao je i Britanac Endi Marej koji je bio fasciniran da poslije toliko nedaća Federer ponovo umije da zapleše na šljaci.

S obzirom da je Rodžer odlučio da se povuče, Novak Đoković ukoliko pobijedi Italijna Lorenca Sonetija imaće još jednog protivnka iz te zemlje. Rival u borbi za polufinale Srbinu će ako prođe biti šampion prvog ovogodišnjeg Serbia opena Mateo Beretini.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ispoštovao sponzore I u ladovinu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC