• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 bih - crna gora, prijateljska utakmica 2021
 bih - crna gora, prijateljska utakmica 2021

Novi remi fudbalera BiH - Ibrahim Šehić spasio "zmajeve": Crna Gora bila bliža pobjedi na "Grbavici" (FOTO)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Crne Gore u prijateljskoj utakmici na sarajevskoj "Grbavici" - 0:0.

 bih - crna gora, prijateljska utakmica 2021 Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Ni u drugom međusobnom meču "zmajeva" i "đetića" nije bilo pobjednika, ali trijumfu su bili bliži gostujući fudbaleri.

BIH - CRNA GORA 0:0

Izabranici Ivajla Peteva nisu uspjeli da prekinu crnu seriju bez trijumfa koji traje godinu i po dana, ali kad se sve sabere, mogu biti zadovoljni što nisu izgubili od Crnogoraca.

Junak susreta bio je kapiten "zmajeva" Ibrahim šehić, koji je "skinuo" nekoliko zicera gostima i spriječio pobjedu Crne Gore.

U prvom poluvremenu najbolje šanse imali su Crnogorci, najprije je u 11. minutu nakon kornera Žarko Tomašević pogodio prečku, a desetak minuta kasnije Fatos Bećiraj je šutirao tik pored stative Ibrahima Šehića.

"Zmajevi" su na drugoj strani bili opasni preko debitanta Adija Nalića poslije odličnih lopti Radeta Krunića, ali je nedostajala sama završnica. Imao je vezista Milana najbolju šansu u 31. minutu kada je šutirao glavom, a ispod prečke loptu izvukao golman Crne Gore Miloš Dragojević.

Sead Hakšabanović je u nastavku poslije greške vezne linije "zmajeva", tačnije Amira Hadžiahmetovića, istrčao sam ispred Šehića, potkopao loptu i prevario golmana BiH, ali pogodio je samo spoljni dio mreže!

Odbrana BiH je u tim trenucima pravila velike greške - poklonjena je lopta Crnogorcima, ovaj put pogriješio je debitant Aleksandar Jovičić, pa je Šehić u dva navrata odbranio zicere Marka Jankovića i Milutina Osmajića.

U narednih dvadesetak minuta nije bilo većih prilika za promjenu rezultata, a posljednju šansu za pobjedu u ovom meču u sudijskoj nadoknadi imali su Crnogorci kada je šutirao Osmajić, a Šehić ponovo odlično odbranio.

Za četiri dana, BiH će gostovati u Kopenhagenu protiv Danske u novoj prijateljskoj utakmici, a kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo biće nastavljene 1. septembra kada "zmajevi" idu u goste Francuskoj.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić (Danilović 84'), Jovičić, Todorović (Gazibegović 64'), Krunić, Hadžiahmetović, Beširović (Sadiković 54'), Ćivić, Nalić (Menalo 84'), Demirović (Prevljak 64').

CRNA GORA: Dragojević, Simić, Martinović, Tomašević, Kosović (Raičković 75'), Savićević (Janković 65'), Vukčević, Vešović (Vučić 76'), Jovović (Osmajić 65'), Bećiraj (Milošević 46'), Hakšabanović (Ivanović 80').

NAJAVA

"Zmajevi" su posljednji meč igrali prije više od dva mjeseca protiv svjetskih prvaka Francuske, takođe na "Grbavici", gdje je selekciji BiH presudio Antoan Grizman.

Možda će vas zanimati

Odavno BiH nije uspjela da stigne do pobjede, posljednji put bh. fudbaleri su slavili u okviru kvalifikacija za EURO 2020 protiv Lihtenštajna u novembru 2019. godine. Od tada do danas, odigrali su 11 mečeva i upisali samo četiri remija, uz sedam poraza.

Zato su svi u taboru "zmajeva" u najavi susreta protiv "đetića" istakli da se nadaju trijumfu upravo kako bi prekinuli tu negativnu seriju. Ali, igraće bez ključnih igrača Edina Džeke, Miralema Pjanića i ostalih, pa će šansu dobiti mlađi igrači.

Danas je "otpao" Siniša Saničanin, koji je dobio dozvolu da otputuje u Beograd i stavi potpis na ugovor sa beogradskim Partizanom.

"Saničanin je za nas važan igrač, želimo mu sreću s potpisom za novi klub. Znamo koliko to znači njemu ali i reprezentaciji. Vidjećemo da li će biti u konkurenciji za susret u Danskoj”, rekao je selektor BiH Ivajlo Petev.

On je u najavi susreta rekao da će većina pozvanih dobiti šansu i da će svaki pojedinac morati dati sve od sebe da se dokaže na ličnom nivou kako bi ekipa odgovornom igrom stigla do uspjeha.

Dosad je BiH odigrala samo jednu utakmicu protiv Crne Gore, bilo je to krajem maja 2018. godine na zeničkom "Bilinom polju" na oproštaju Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića i Vedada Ibiševića od nacionalnog tima. Meč je okončan remijem bez golova.

Poslije večerašnjeg susreta, koji će na žalost biti odigran bez prisustva publike, BiH će za četiri dana biti gost selekciji Danske u Kopenhagenu u novoj prijateljskoj utakmici.

Možda će vas zanimati

19:48

Ponovo Šehić spašava BiH!

Golman BiH je opet spasio "zmajeva" u sudijskoj nadoknadi. 

19:47

Još tri minuta...

19:45

Igra se 90. minut

19:40

Nove izmjene u BiH

Luka Menalo i Vladan Danilović su u igri umjesto Nalića i Ahmethodžića

19:39

Požutio je Ahmethodžić

19:38

Nova dvostruka izmjena u Crnoj Gori, a potom i još jedna

Raičković i Vučić su u igri u ekipi Crne Gore, umjesto Kosovića i Vešovića. Potom je izišao i Sead Hakšabanović a ušao Igor Ivanović.

19:36

Desetak minuta do kraja

19:29

ŠEHIĆ!

Golman BiH je u dva navrata spasio "zmajeve" nakon što je Aleksandar Jovičić pogriješio i predao loptu Crnogorcima. Najprije je šutirao Janković, potom i Osmajić.

19:25

Žuti karton za goste

Žarko Tomašević je zbog prekršaja nad Krunićem zaradio javnu opomenu. 

19:24

ZICER ZA CRNU GORU!

Sead Hakšabanović je poslije greške posljednje linije "zmajeva", tačnije Amira Hadžiahmetovića istrčao sam ispred Šehića, potkopao loptu i prevario golmana BiH, ali pogodio je samo spoljni dio mreže!

19:22

Petev takođe mijenja

Jusuf Gazibegović umjesto Todorovića, Smail Prevljak umjesto Ermedina Demirovića

19:21

Dvostruka izmjena u Crnoj Gori

Savićevića mijenja Jankovića, a Jovovića Osmajić.

19:18

Hadžiahmetović!

I Amir Hadžiahmetović se odvažio na udarac sa 20 metara, ali nije bilo problema za crnogorskog golmana. 

19:17

ĆIVIĆ!

Poslije solo prodora po lijevoj strani Eldar Ćivić je oprobao šut iskosa, ali je lopta otišla iznad prečke. Najbolja šansa za BiH u nastavku.

19:14

Sudar Šehića i Hadžikadunića

Dvojica reprezentativaca BiH, golman Šehić i defanzivac Hadžikadunić su se sudarili kod intervencije, ali sve je u najboljem redu sa čuvarom mreže "zmajeva".

19:11

Izmjena i debi za Sadikovića

Umjesto Beširovića, selektor BiH Ivajlo Petev u igru je gurnuo i trećeg debitanta - Damira Sadikovića, igrača poljske Krakovije. 

19:10

Požutio je Krunić

Prvi žuti karton za BiH, Rade Krunić zbog oštrog starta na sredini terena. 

19:03

Promjena u Crnoj Gori

Umjesto Fatosa Bećiraja u igri je u drugom dijelu Milošević. 

19:02

Nastavljena je utakmica!

19:01

Foto-galerija sa "Grbavice"

18:46

- poluvrijeme-

Sudija Novak Simović odsvirao je kraj prvog dijela. Nije bilo pogodaka u prvih 45 minuta. 

18:42

Žuti karton!

Prvu opomenu zaradio je Vukan Savićević, vezista Crne Gore, nakon oštrog prekršaja nad Dinom Beširovićem, povratnikom u A tim BiH.

18:40

Na tribinima "Grbavice" je legendarni Dejan Savićević

Prvi čovjek crnogorskog fudbala i legenda Crvene zvezde i Milana uživo posmatra utakmicu u Sarajevu.

18:38

ŠEHIĆ!

Dobra intervencija golmana Ibrahima Šehića, ponovo je spasila BiH.

18:37

Ulazimo u finiš prvog poluvremena

Mreže i dalje miruju.

18:32

KRUNIĆ!

Rade Krunić je odlično šutirao glavom poslije centaršuta Eldara Ćivića! Međutim, sjajno je reagovao golman Miloš Dragojević i izvadio loptu ispod prečke. 

18:27

Sjajna prilika i za BiH!

Adi Nalić se poslije odlične lopte Radeta Krunića našao oči u oči sa golmanom Crne Gore, koji je skratio ugao istrčavanjem, natjeravši napadača "zmajeva" da pogriješi i šutira pored gola, 

18:24

Stopostotna šansa za Crnu Goru!

Poslije centaršuta sa desne strane Marka Vukčevića, u kaznenom prostoru se dobro snašao kapiten "đetića" Fatos Bećiraj i šutirao tik pored stative. 

18:19

Nalić!

Odlična solo-akcija debitanta Adija Nalića, koji je nanizao nekoliko crnogorskih igrača, ali je izblokiran u ključnom trenutku. 

18:13

Prečka!

Okvir gola je spasio "zmajeve". Ponovo je Žarko Tomašević skočio i šutirao, ovog puta nakon kornera, golman BiH je bio savladan, ali se ispriječila prečka!

18:10

Prva polušansa za Crnogorce

Poslije centaršuta iz slobodnog udarca, najviši u skoku bio je Žarko Tomašević, ali je njegov udarac završio visoko iznad gola Ibrahima Šehića. 

18:05

Todorović!

Odličan napad "zmajeva" koji je povukao Rade Krunić, u dobroj šansi bio je Adi Nalić, ali je izblokiran, da bi Darko Todorović šutirao visoko iznad prečke.

18:01

Počeo je meč na "Grbavici"

Srećno "zmajevi"!

17:11

17:10

Dva debitanta u početnih 11 selekcije BiH

U pitanju su defanzivac hrvatske Gorice Aleksandar Jovičić, koji je iz Banjaluke, ali nije nikad dobio pravu priliku u Borcu, te napadač Malmea Adi Nalić, koji je otkrio da se u svlačionici "zmajeva" govori i švedskim jezikom. 

16:48

Pravdu dijele arbitri iz Srbije

Utakmicu sudi Novak Simović, sa pomoćnicima Nemanjom Petrovićem i Nikolom Đorovićem.

16:48

Sastavi

Selektori Ivajlo Petev i Miodrag Radulović odabrali su sastave za ovaj meč.

BiH: Šehić, Jovičić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Todorović, Krunić, Hadžiahmetović, Beširović, Ćivić, Nalić, Demirović Na klupi su: Vasilj, Pirić, Danilović, Ziljkić, Prevljak, Menalo, Đokanović, Cipetić, Gazibegović, Sadiković, Nukić

CRNA GORA: Dragojević, Tomašević, Simić, Martinović, Vukčević, Kosović, Savićević, Vešović, Hakšabanović, Bećiraj, Jovović Na klupi su: Mijatović, Šarkić, Grivić, Vujačić, Janković, Milošević, Ivanović, Rudović, Raičković, Osmajić, Vučić

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Almir

Ne vrijedi reprezentacija mojih zivaca. Oni su svi sretni i dobro situirani. Poslije utakmice idu u svoje vile a mi ostajemo nervozni i nesretni zbog njih. CEKAM NOVOG SELEKTORA I NOVE FUDBALERE. KOJI ŽELE DA IGRAJU ZA BiH srcem a ne novcem

Almir

Sramota više od reprezentacije. Zadnji put sam se radovao utakmici BiH kada su igrali protiv Slovacke. ,1:2. Od tada samo su bili lošiji. Više me ne interesuju

Najnovije