• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošlo je dosta vremena od posljednje pobjede, nadam se trijumfu! Vezista "zmajeva" Rade Krunić pred Crnogorce

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Uoči prijateljske utakmice sa Crnom Gorom, vezista Milana i reprezentacije Bosne i Hercegovine Rade Krunić izrazio je nadu da će "zmajevi" zabilježiti pobjedu poslije dužeg vremena.

 rade krunić pred utakmicu bih - crna gora Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Izabranici Ivajla Peteva već nekoliko dana se pripremaju za predstojeće prijateljske utakmice u junu protiv selekcija Crne Gore i Danske.

Možda će vas zanimati

"Super se pripremamo za utakmicu. Imamo malo više vremena nego inače i jako kvalitetno radimo. Atmosfera na treninzima je pozitivna, evidentna je želja kod svih nas, ne samo kod mlađih igrača koji nastoje da se nametnu. Svi smo raspoloženi i spremno dočekujemo Crnu Goru", rekao je Krunić za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Krunić smatra da novi igrači u selekciji BiH imaju idealnu priliku da se dokažu.

"Evidentno je da imamo kvalitetne mlade igrače, a primijetio sam da su dobro radili tako da će sigurno dobiti šansu da zaigraju. Mi stariji smo tu da im pomognemo i pokažemo kako se treba ponašati i igrati za svoju zemlju. Potencijal imamo samo je važno da budu ozbiljni i uvijek spremni da daju maksimum kad igraju za Bosnu i Hercegovinu. Prošlo je dosta vremena od kako nismo pobijedili i, nadam se da će nekoliko nas starijih, predvoditi sutra ove mlađe igrače do pobjede", naglasio je as "rosonera".

Podsjetimo, BiH je posljednji trijumf ostvarila na gostovanju u Lihtenštajnu (0:3) u kvalifikacijama za EURO 2020. godine. Taj meč igran je 18. novembra 2019. godine u Vaducu, a strijelci za "zmajeve" bili su Armin Hodžić (dva) i Eldar Ćivić. Od tada, bh.fudbaleri su odigrali 11 utakmica i zabilježili  sedam poraza i četiri remija.

"Zmajevi" će prvi prijateljski meč protiv Crnogoraca odigrati 2. juna na stadionu "Grbavica u Sarajevu od 18 časova, dok će četiri dana kasnije gostovati u Danskoj u istom terminu na stadionu "Brondbi" u Kopenhagenu.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC