• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Raduje sve što smo do sada uradili": Memišević raportira sa priprema Borca: Igrači su dobro prihvatili sve što se traži

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri u crveno-plavim dresovima zaključili su sedmi dan boravka na Bledu

 fk borac pripreme bled damir memišević Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Iza fudbalera Borca je prvih sedam dana priprema na Bledu.

Crveno-plavi su pod komandom stručnog štaba, na čelu sa Markom Maksimovićem, odradili 11 treninga i utakmicu protiv Mure (1:0), a sedmog dana priprema odrađen je trening oporavka u jutarnjim časovima, dok su igrači dobili slobodno popodne.

Možda će vas zanimati

Sutra i prekosutra ekipa se vraća u sistem od dva treninga dnevno – ujutru u teretani, a popodne na terenu.

"Što se tiče ekipe, možemo da budemo zadovoljni onim što je urađeno od dolaska na Bled od danas. Ekipa je uradila jedanaest treninga plus jedna utakmica, a stručni štab je zadovoljan sa svime što se uradilo. Najbitnije je bilo da ovih prvih par dana dobijemo taj mikro-ciklus koji smo odradili i koji su igrači jako dobro prihvatili. To se vidi i po utakmici koju su odradili, i po trčanju, gdje su zaista dobro odradili posao. Zahtijevali smo od ekipe trčanje i izdržljivost, sve je bilo na tom nekom nivou koji može da nas zadovolji", sumirao je pomoćni trener Borca Damir Memišević do sada urađeno.

U prvoj od dvije kontrolne utakmice, Borac je, iako je trijumfovao minimalnim rezultatom, nadigrao ekipu Mure. Stvorili su crveno-plavi veiliki broj prilika za postizanje gola, što daje optimizam pred predstojeće obaveze.

"Vidjeli smo u prvom poluvremenu da su igrači ispoštovali sve ono što smo od njih zahtijevali, uprkos jednom, možemo da kažemo, teškom vremenu. Vrućina je bila velika i to je uticalo na igrače, ali su svim svojim naporima uspjeli to da izdrže i urade sve što je stručni štsb od njih zahtijevao. Mislim da je to jedan pokazatelj koji moramo da koristimo i dalje, ali i koji treba da dižemo na jedan viši nivo", naveo je Memišević.

Nema mjesta euforiji, pred banjalučkim fudbalerima je još mnogo posla na Bledu do 30. juna, za kada je planiran povratak u Banjaluku.

"Imamo još pola da odradimo, ostala je i ta druga utakmica koju igramo u utorak protiv Olimpije Ljubljana. Mislim da će to biti jedna dobra provjera za nas obzirom da se ekipa regenerisala dolaskom Save Miloševića i da je napravila korak naprijed i vjerujem da će to predstavljati dobar ispit pred Kluž."

Povreda ima, ali su lakše prirode – ističe pomoćnik Marka Maksimovića.

"Imamo malih problema, neke stvari se rade više preventivno, odmorimo igrače jedan trening ili dva. Na primjer, Subić, Uzelac... Male su to povrede, ali hoćemo da dobijemo igrače na duže staze i onda im omogućimo da jedan trening preskoče, da ih možemo dobiti poslije u utakmicama i svim ostalim fazama u kojima su nam potrebni", zaključio je Memišević.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oriđiđi

Gdje su pojačanja za Evropu?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC