• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac je divan tim!": Prvi čovjek Bleda pohvalio šampione, o sportu u gradu: Veslanje nas proslavilo, imamo 48 medalja

Autor Dragan Šutvić

Janez Fajfar čestitao je fudbalerima Borca na tituli, te otkrio koji je sport proslavio Bled

 fk borac bled gradonačelnik Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Delegacija Fudbalskog kluba Borac danas, desetog dana priprema na Bledu, posjetila je Bledsku tvrđavu, jedno od najljepših i najposjećenijih turističkih potencijala u ovom gradiću.

Tamo je crveno-plave dočekao prvi čovjek grada Janez Fajfar, koji već 15 godina obavlja ovu funkciju.

Možda će vas zanimati

Fajfar, kojem su klupski rukovodioci nakon prijema uručili prigodne poklone, upoznat je, svakako, sa činjenicom da je Borac šampion BiH i da će ovog ljeta nastupati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Čestitam igračima Borca na tome, to je u svakoj zemlji jedna velika stvar. Vidi se da su divan tim, da su složni, da su veliki prijatelji što je najvažnije jer je fudbal timski posao. Kad braniš boje kako kluba, tako i zemlje, to je veoma važno, niko ne može da izmjeri značaj fudbala u bilo kojoj zemlji."

Fajfar ne krije stav da je, prije pandemije korona virusa, Bled bio "pretrpan".

"Situacija koja se desila prije toga bila nam je skoro suvišna jer smo imali strahovito mnogo dnevnih posjetilaca sa Dalekog istoka, a 'pravih' gostiju je bilo sve manje. Sad nam dolaze 'pravi' gosti, koji više uživaju, više provode vremena ovdje, više i potroše i svima je lakše."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U strogom centru grada smještena je Ledena dvorana, gdje egsiztira jedna od najboljih škola za hokejaške golmane u Evropi, ali Fajfar ističe da je jedan drugi sport proslavio ovo mjesto.

"Stari glavni sport na Bledu zapravo je veslanje. Već početkom dvadesetog vijeka, 1903. godine, organizovane su regate. Naši veslači su do sada dobili 48 evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja, što je malo mjesto od 5.000 ljudi od velikog značaja. Već smo organizovali i četiri svjetska prvenstva. U ovom vremenu, nemamo nijednog velikog šampiona, to je jako težak rad. Škola nije laka, sad smo se suočili i sa koronom, ali sam siguran da će se uskoro ponovo naći pravi momci."

Osim Borca, u ovom trenutku se na pripremama na Bledu nalazi još nekoliko fudbalskih timova. Tu su Čukarički, TSC Bačka Topola, Olimpija Ljubljana...

"Vjerujem da će i budućnosti dolaziti još više ekipa. Za nas je to fantastična reklama, a sa druge strane, sa takvima nema nikakvih problema (smijeh). Kad ih dođe 40, svi se ponašaju lijepo. Nekad imamo problema sa gostima sa Zapada šta se smije, a šta ne, a sa fudbalerima nikad nema tih problema", uz šalu je razgovor zaključio Borčev domaćin na Bledskoj tvrđavi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC