• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ima sjajne uslove na Bledu: Ovdje je gostovao i Galatasaraj, evo šta je crveno-plavima na raspolaganju! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Prije osam godina, na kompleksu terena Fudbalskog kluba Lesce su se pripremali Didije Drogba i Vesli Snajder, tada članovi turskog velikana Galatasaraja

 fk borac slovenija lesce stadion Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca "zagazili" su u drugu polovinu priprema na Bledu.

Crveno-plavi su na "biser Slovenije" stigli u petak, 18. juna, a ostaju do srijede, 30. juna, dok će dan pred polazak u Banjaluku odigrati kontrolnu utakmicu protiv Olimpije Ljubljana, koju odnedavno trenira Savo Milošević.

Možda će vas zanimati

Igračima u crveno-plavim dresovima i stručnom štabu na raspolaganju su, slobodno se može reći, vrhunski uslovi za rad. Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona treninge obavlja na kompleksu terena Fudbalskog kluba Lesce, koji je od hotela u kojem su smješteni crveno-plavi udaljen na samo pet minuta vožnje.

Riječ je o slovenačkom niželigašu koji može da se pohvali činjenicom da raspolaže sa tri terena! Pored glavnog, sa prirodnom travom, tu su još dva – manji pomoćni teren prekriven vještačkom podlogom, te veći koji je, kao i glavni, sa prirodnom travom.

Tu je i montažna tribina od 180 sjedećih mjesta, postavljena u decembru 2009. godine.

Klub se, inače, prošle godine takmičio u 3. SNL, grupa Zapad. Prvobitno je bilo planirano da se odigra 26 rundi, ali je zbog pandemije korona virusa odigran samo prvi krug, poslije kojeg je Lesce bilo na pretposljednjem, 13. mjestu, sa dvije pobjede i 11 poraza.

U razigravanju za opstanak, Lesce je odigralo još šest mečeva i upisalo jednu pobjedu, dva remija i tri poraza, što je bio nedovoljan učinak da se u ovom gradiću i naredne sezone igra trećeligaški fudbal.

Klub, inače, ove godine obilježava 75 godina postojanja. Osnovan je 1946. godine kao Prešeren Lesce, te je egzistirao u okviru istoimenog sportskog društva. Ime koje danas nosi dobio 12. decembra 1963. godine, kada je sportsko društvo raspušteno.

Prvi veći uspjeh klub je ostvario krajem šezdesetih godina, kada je osvojio Gorenjsku ligu, plasiravši se u zonsku ligu. Rivali Lescu tada su, između ostalog, bili i Koper i Tabor Sežana, klubovi koje danas znamo kao učesnike elitnog fudbalskog ranga u "deželi".

Od osnivanja pa sve do danas, klub se, uz određene uspjehe, takmičio u niželigaškim rangovima, a dva puta je učestvovao u državnim kvalifikacijama za Kup maršala Tita – 1987. i 1989. godine. Oba puta je poražen od tada Integral Olimpije.

Sve od 1946. godine, klub je gradio odlične odnose sa brojim klubovima, odigravajući prijateljske utakmice.

Najzvučnija imena koja su gostovala na stadionu "Na Žagi" su Dinamo i Rijeka, a interesantno je da je 2013. godine ovdje pripreme obavio turski velikan Galatasaraj, za koji su tad, između ostalog, nastupali Vesli Snajder i Didije Drogba.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC