• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvojac sa "Predgrađa" sada je zajedno u Borcu: Afirmisali se u "Želji", sad po odbranu titule sa crveno-plavima!

Autor Dragan Šutvić

Mladi dvojac je zajedno i u "Velikanu iz Platonove"

 fk borac bled pripreme nikola ćetković bojan marković Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U pauzi između dvije sezone, Fudbalski klub Borac je u svoje redove, iz tabora Željezničar Sport tima, doveo 19-godišnjeg Nikolu Ćetkovića, jednog od najperspektivnijih golmana na Balkanu u svom uzrastu.

Za njegove usluge bilo je zainteresovano još nekoliko klubova, kako u regiji, tako i u Evropi, ali se na kraju pokazalo da je Borac bio najkonkretniji, te je sa Ćetkovićem dogovorio trogodišnju saradnju.

Možda će vas zanimati

"Zadovoljan sam kako sam se snašao. Vidim da me je i ekipa dobro prihvatila. Dobro treniramo, dobro radimo, ja sam zadovoljan svojim radom i ekipe. Mislim da to može da bude još bolje, ali je sami početak priprema i vjerujem da će u nastavku biti sve bolje i bolje", rekao je Ćetković, koji je prošle sezone upisao 24 nastupa u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske, te šest u juniorskoj Premijer ligi BiH, pod komandom novog trenera seniorske ekipe Asmira Avdukića.

U prvoj od dvije kontrolne utakmice na Bledu, Borac je u srijedu odmjerio snage sa Murom. Trijumfovao je rezultatom 1:0, a Ćetković je stajao na crveno-plavom golu tokom drugog poluvremena.

"Zadovoljni smo igrom, a najzadovoljniji smo rezultatom jer je bilo baš teško vrijeme za igru. Zadovoljan sam što je ekipa dala maksimum, što su neki novi igrači debitovali, što su pokazali kvalitet i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", poručio je Ćetković, koji spada u grupu "bonus" igrača (ispod 21 godine).

U večernjoj šetnji obalom Bledskog jezera, pridružio mu se Bojan Marković, koji je polusezonu iza nas proveo upravo u timu sa Predgrađa. Na 14 mečeva, Marković je isto toliko puta poentirao, te je povratak sa pozajmice bio praktično normalan slijed stvari.

"Borac ima dosta takmičenja, igraćemo u ritmu srijeda – subota sve do septembra tako da će biti prostora za sve. Po povratku sam se iznenadio pozitivno, ekipa je dosta napredovala, šampionska smo ekipa i idemo da branimo titulu."

Marković i Ćetković afirmisali se u taboru Željezničar Sport tima. 23-godišnji napadač nada se dobrim partijama ovog tandema i na Gradskom stadionu.

"Nadamo se da će tako i biti. Mladi smo, karijera je pred nama, tek smo počeli. U Želji smo se afirmisali, još kad bismo ovdje u tome uspjeli, to bi bilo savršeno."

Za sada je sve, naravno, podređeno Klužu, sa kojim će Borac u prvoj polovini jula odigrati dvomeč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč, na stadionu "Konstantin Radulesku", igra se šestog jula od 20 časova.

"Punom parom se spremamo za prvu utakmici sa Klužom koja dolazi za 12-13 dana. Svjesni smo našeg rivala, takođe smo svjesni i naših mogućnosti. Dvije utakmice su u pitanju, tako da ništa nije nemoguće", zaključio je Marković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC