• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 NAJVEĆE IZNENAĐENJE EVROPSKOG PRVENSTVA! Prvi favoriti koji su se oprostili - ispali već u osmini finala!
 NAJVEĆE IZNENAĐENJE EVROPSKOG PRVENSTVA! Prvi favoriti koji su se oprostili - ispali već u osmini finala!

NAJVEĆE IZNENAĐENJE EVROPSKOG PRVENSTVA! Prvi favoriti koji su se oprostili - ispali već u osmini finala!

Pročitajte i ovo

Pročitajte i ovo

Češka savladala Holandiju u Mađarskoj

 NAJVEĆE IZNENAĐENJE EVROPSKOG PRVENSTVA! Prvi favoriti koji su se oprostili - ispali već u osmini finala! Izvor: Tanjug/AP/Laszlo Balogh

Poznat je prvi četvrtfinalni par. Danska će se sa Češkom boriti za polufinale.

Česi su u Budimpešti savladali Holandiju - 2:0 (0:0).

Izvor: Tanjug/Bernadet Szabo/Pool via AP

Po raznim parametrima su Holanđani proglašeni za favorite, kako na ovom meču, tako i da stignu do same završnice takmičenja. To se nije dogodilo, kofere pakuju već posle osmine finala.

Započela je Holandija meč mnogo bolje, napadali su, bili bolji i izgledalo je kao da je samo pitanje momenta kada će postići pogodak. To se nije dogodilo u prvih dvadesetak minuta, da bi Česi tada počeli polako da se oslobađaju pritiska, pa su na pauzi mreže mirovale.

Kako se nastavilo drugo poluvreme tako je tenzija postajala sve veća. Onda je u razmaku od dva minuta Holandija od favorita postala autsajder. Prvo je u 52. minutu Malen izašao sam pred golmana Vaclika, pokušao je da ga obiđe, nije uspeo i zicer je otišao u nepovrat. Nedugo zatim je De Liht napravio neverovatnu glupost.

Holandski štoper je želeo da spreči Šika da uđe u izglednu situaciju pa je u padu namerno rukom sklonio loptu. Usledila je VAR provera, glavni arbitar je proverio taj snimak i utvrdio da je to kazna za crveni karton. Holanđani su ostali sa desetoricom. Tada je selektor De Bur napravio i promenu koja je mnoge šokirala. Umesto pojačavanja zadnje linije je pojačao napad. Izveo je Malena, uveo Promesa. Nije to dalo nikakav rezulat...

Kazna je stigla ekspresno. U 68. minutu je Holeš ostao usamljen na drugoj stativi i glavom je poslao loptu u mrežu za veliko slavlje Češke. A, da Holandija nema šta da traži potvrđeno je u 80. Holeš je asistirao, a Šik potvrdio golgetersku formu i stavio tačku na meč.

19:53

KRAJ - ČEŠKA IDE U ČETVRTFINALE, HOLANDIJA KUĆI

Konačan rezultat - 2:0 za Češku. U četvrtfinalu igraju protiv Danske.

19:49

ŠEST MINUTA

Igraće se još šest minuta u drugom poluvremenu.

19:44

ČESI SVE BLIŽI CILJU

Vreme radi za Češku. Za razliku od njih Holanđani se polako opraštaju od učešća na EP. Imaju igrača manje i dva gola zaostatka.

19:38

ŠIK ZA 2:0!

Sve je izgleda gotovo u Budimpešti. Patrik Šik je potvrdio fenomenalnu golgetersku formu, dao je novi pogodak i verovatno odveo svoju zemlju u četvrtfinale! Asistent je bio Holeš, strelac prvog gola.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

19:30

NOVA PAUZA ZA OSVEŽENJE

U 70. minutu meča je sudija pokazao igračima da odu na još jednu pauzu za osveženje. Svakako da ovo više prija Holanđanima koji će pauzu pokušati da iskoriste da promene nešto u nastavku meča.

19:26

HOLEŠ OBRADOVAO ČEŠKU!

Van Anholt je napravio bespotreban faul u blizini svog gola. Odlično izveden prekid, Kalas sa druge stative glavom vraća loptu u peterac, Holeš je bio na pravom mestu i glavom je "zakucao" u mrežu za vođstvo.

Izvor: Tanjug/Bernadet Szabo/Pool via AP

19:24

DAMFRIZ ZA SPAS

Napadaju Česi i pokušavaju da iskoriste brojčanu prednost. Veliku šansu za to je imao bek Kaderabek. Našao se u sjajnoj situaciji da postigne gol, ali je Damfriz stigao da se vrati i da izblokira njegov šut i spreči siguran gol.

19:21

DE BUR UVEO NAPADAČA

Posle crvenog kartona koji je dobio štoper De Liht se očekivalo da će selektor De Bur pojačati zadnju liniju. Umesto toga je pojačao - napad. Izveo je Malena, uveo Promesa.

19:19

VAR PONOVO PROVERAVAO

Nova sporna situacija, proveravalo se u 60. minutu da li je bilo igranja rukom i eventualnog penala za Čehe. Ustanovljeno je da to nije slučaj, pa je meč nastavljen.

19:14

VAR I CRVENI KARTON ZA DE LIHTA

Posle namernog igranja rukom De Lihta je VAR dugo proveravao situaciju, pa je glavnom sudiji saopšteno da i on treba da pogleda. Rus je to uradio, prišao je, utvrdio da jeste namerno igrao rukom i pokazao mu direktan crveni karton. Holanđani sa desetoricom u nastavku.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

19:12

DE LIHT NAMERNO IGRAO RUKOM

Velika glupost De Lihta, kako bi sprečio veliku priliku za Šika je u padu namerno rukom gurnuo loptu.

19:10

MALEN SE OBRUKAO

Mladi holandski fudbaler Malen se obrukao. Izašao je sam pred golmana, pokušao je da ga obiđe, ali je Vacklik uspeo da uhvati loptu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

19:07

PRVI KARTON

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Damfriz na startu drugog poluvremena.

19:04

DRUGO POLUVREME

Meč je nastavljen. Selektori nisu pravili izmene u pauzi.

18:48

POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme. Posle 45 minuta igre nema golova u duelu Češke i Holandije. Veliku priliku da to promeni je imao Van Anholt u samoj završnici posle dodavanja Depaja, ali je u izglednoj situaciji šutirao veoma loše i daleko od gola.

18:45

JOŠ DVA MINUTA

Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu u Budimpešti.

18:38

BARAK!

Fantastična šansa za Češku, Barak je mogao da donese Češkoj vođstvo. Izborili su korner, posle kog su Holanđani uz dosta sreće uspeli da intervenišu. Ni sam češki fudbaler nije mogao da veruje šta se dogodilo, odmah se pokrio dresom preko glave.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh, Pool

18:29

ŠIK ZAPRETIO

Pokazao je Patrik Šik šta zna i ume. Pronašao je poziciju za šut, naciljao, ali je Stekelenburg bio na pravom mestu da uhvati loptu i spreči pogodak.

18:25

PAUZA ZA OSVEŽENJE

Kratka pauza na utakmici. Zbog visoke temperature je sudija dao igračima mali predah za osveženje. Selektori to vreme koriste da podele savete svojim izabranicima.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh, Pool

18:22

SOUČEK - ZAMALO!

Odlična akcija Češke, praktično prva prava na meču. Posle dobrog centaršuta je Souček glavom šutirao, lopta je završila pored stative.

18:14

SVE OPASNIJI HOLANĐANI

Kako vreme odmiče tako su Holanđani sve opasniji. Vaclik je izašao predaleko, Damfriz ga je obišao, pokuša je da centrira, izblokiran je. Usledio je korner, nije bilo uzbuđenja.

18:11

SREĆA UZ ČEHE

Užasna reakcija štopera Kalasa, promašio je loptu, ali je na njegovu sreću golman Vaclik pratio situaciju, izleteo je i uhvatio loptu pre rivala.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh, Pool)

18:09

PRVA ŠANSA

Prva prilika u osmom minutu. De Liht je nadskočio odbranu Češke, potom je usledio znatno lošiji udarac. Ipak, usporeni snimak je pokazao da je De Liht bio u ofsajdu tako da bi VAR reagovao da je gol postignut.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh, Pool

18:05

VEĆA PAŽNJA NA DERBIJU

Potpuno očekivano, znatno veća pažnja navijača i ljubitelja fudbala jeste na utakmici koja sledi posle ove u Bdimpešti. Od 21h će u Sevilji igrati Portugal i Belgija.

18:01

POČELO JE

Utakmica u Budimpešti je i zvanično počela. Ruski sudija Karacev je dao znak za start.

Izvor: Tanjug/Attila Kisbenedek/Pool via AP

17:59

SVE JE SPREMNO

Igrači su na terenu, himne se intoniraju. Sve je spremno za početak utakmice.

17:52

OPUŠTANJE

U redovima Češke vlada odlično raspoloženje pred početak večerašnjeg meča.

17:45

ČESIMA PRIJAJU HOLANĐANI

Česi znaju kako sa Holanđanima, bar ako se gleda istorija. U dosadašnjih 11 mečeva su ostvarili pet pobeda i po tri remija i poraza.

17:06

POSTAVA ČEŠKE

Poznat je i sastav Češke:

Vaclik - Kaderabek, Kalas, Čelustka, Kufal - Souček, Holeš - Sevčuk, Barak, Masopust - Šik

17:03

SASTAV HOLANDIJE

Ovo je sastav Holandije za meč:

Stekelenburg - Damfriz, de Vraj, de Liht, Blind, van Anholt - de Ron, Vajnaldum, de Jong - Depaj, Malen

16:57

DOBRODOŠLI

Dobrodošli na MONDO lajv. Budite uz nas i pratite prvi meč današnjeg programa na prvenstvu Evrope. Duel između Holandije i Češke će nam doneti i prvi četvrtfinalni par na šampionatu, pobednika čeka Danska.

UKRATKO

  • Nokaut faza EP je u toku
  • Danci su dobili rivala
  • Holanđani nisu opravdali ulogu favorita, Česi idu dalje
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije