• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ISPALI I NEMCI! FUDBAL SE VRAĆA KUĆI: Englezi idu po trofej, sad im je očišćen put do finala!
 ISPALI I NEMCI! FUDBAL SE VRAĆA KUĆI: Englezi idu po trofej, sad im je očišćen put do finala!

ISPALI I NEMCI! FUDBAL SE VRAĆA KUĆI: Englezi idu po trofej, sad im je očišćen put do finala!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Jedan od najzanimljivijih mečeva nokaut faze.

 ISPALI I NEMCI! FUDBAL SE VRAĆA KUĆI: Englezi idu po trofej, sad im je očišćen put do finala! Izvor: Tanjug/AP Photo/CARL RECINE, Pool

Fudbalska reprezentacija Engleske je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i ima, barem na papiru, ''čist'' žreb do finala! Dovoljno da se navijači Engleske nadaju evropskoj tituli.

U pretposlednjem meču osmine finala eliminisan je i treći tim iz grupe koja je pre turnira proglašena za najjaču. Nakon Francuske i Portugala, takmičenje su završili i Nemci, koje su preskupo koštali promašaji Vernera i Milera, dok su ih kažnjavali Sterling i Kejn.

Iako je Hari bio povređen nakon jednog udarca u duelu sa Humelsom, kapitenski je ostao na terenu i stigao da postigne prvi gol na turniru. Bilo je to za 2:0, potvrdu pobede i plasman među osam najboljih timova Evrope.

Tamo neće biti Nemaca, koji se danas rastaju sa selektorom Joakimom Levom, čovekom koji im je doneo svetsku titulu, ali na poslednjih nekoliko turnira nije impresionirao. Smena šampionske generacije nije uspela, a problemi su vidljivi golim okom!

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Švedske ili Ukrajine, što je utakmica koja se igra od 21:00.

19:54

KRAJ!

Fudbalska reprezentacija Engleske je prošla u četvrtfinale Evropskog prvenstva! Sada su Englezi ozbiljni kandidati za finale, a Nemci ovim porazom završavaju priču koja je trajala godinama. Joakim Lev odlazi nakon neuspešnog Evropskog prvenstva sa selektorskog mesta.

19:44

GOOOOOOOOOOL - Kejn, 2:0!

86. minut - Prvi gol na turniru za kapitena, Kejna!

Kalkulisali su Englezi, nisu hteli a napadaju po svaku cenu, ali im je previše poklonjenih lopti otvaralo kontre. Ponovo slična akcija kao kod prvog gola, samo što je ovog puta Griliš sa levog boka pronašao Kejna koji duplira prednost.

19:39

MILER!

81. minut - Auh, šta je promašio Tomas Miler. Svi na stadionu, svi pored televizora, svi su videli loptu u golu.

Tomas Miler je skoro sa centra terena vukao loptu ka golu Pikforda, a kada je trebalo da savlada golmana Evertona loptu je poslao pored njega i pored gola! Ovo je jedan od najvećih promašaja turnira.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Matthias Hangst

19:34

GOOOOOOOOOOL - Sterling, 1:0!

75. minut - Kakav je igrač Džek Griliš! Uradio je u ovoj akciji sve što je trebalo.

Sjajna kontrola lopte, idealno razigravanje saigrača i onda zauzimanje najbolje pozicije da vidi kako engleska stiže do prednosti.

Lopta je odložena na levi bok, odakle je po zemlji centrirao Luk Šo, a Rahim Sterling sa nekoliko metara loptu poslao u mrežu.

19:26

Izmena!

68. minut - Serž Gnabri menja Tima Vernera u napadu reprezentacije Nemačke. Na drugoj strani izlazi Bukajo Saka, a ulazi Džek Griliš.

19:18

Selektori, izmene?

Prošlo je sat vremena igre, nismo videli golove i previše pravih šansi, a selektori još ne menjaju. Garet Sautgejt i Joakim Lev imaju veliki izbor na klupi...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Buchanan

19:15

Verner!

57. minut - Povukao je napad Rahim Sterling, previše hteo u toj akciji, pa je sevnula kontra. Kai Haverc preko pola terena, pa pas u noge Tima vernera i samo korner za Nemce, jer je Stons izblokirao pokušaj.

Hari Kejn je i pored povrede ostao na terenu, ali se po njegovom kretanju ne može reći da je potpuno spreman da igra.

19:12

Povređen je Hari Kejn!

54. minut - Veliki problem za Englesku. Nakon duela sa Matsom Humelsom, kapiten Engleza je ostao da leži na centru terena, a vervoatno napadač Totenhema neće moći da nastavi susret... Trenutno mu medicinski tim Engleske ukazuje pomoć.

19:07

Haverc!

50. minut - Ponovo je opasno zapretila Nemčka, ovog puta preko fudbalera Čelsija Kai Haverca. Ipak, Pikford je sjajnom odbranom sačuvao gol i loptu prebacio preko prečke.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Buchanan

19:03

Drugi deo igre!

46. minut - Nastavljen je susret Engleske i Nemačke, pretposlednji par osmine finala na Evropskom prvenstvu.

18:57

Sančo?

Erling Braut Holand zna šta je rešenje za nastavak meča! Ukoliko bi Engleska zaigrala sa njegovim saigračem, Džejdonom Sančom...

Ali, on nije u milosti selektora. Na ovom turniru nema preveliku minutažu.

18:50

Poluvreme!

Najbolja šansa u prvom delu bila je i poslednje uzbuđenje. Na odmor odlazimo uz rezultat 0:0, a nadamo se i malo boljem fudbalu u nastavku.

18:48

Kejn!

45+1. minut - Kakva šansa za Harija Kejna!

Bio je u neverovatnom prodoru Sterling, lopta se nakon intervencije Nemaca odbila do Kejna, a napadač i kapiten tima je propustio najbolju šansu. Uspeo je čak i da zalomi Manuela Nojera, ali je Mats Humels uklizao u poslednjem trenutku i loptu izbacio skoro sa gol-linije.

Izvor: Tanjug/AP Photo/CARL RECINE, Pool

18:45

Humels!

43. minut - U Poslednjoj sekundi nemački štoper interveniše ispred Harija Kejna i loptu izbacuje u korner. Da defanzivac Borusije iz Dortmunda nije to uradio, napadač Totenhema bi imao idealnu priliku za prvi gol na meču.

18:41

Šahovska partija!

39. minut - Oprezni su timovi, ne žele previše da izikuju, pa na ovom meču ne gledamo spektakl kakav smo imali na dve jučerašnje utakmice. Ni pravih šansi nije bilo mnogo.

18:33

Verner!

32. minut - Prva velika prilika na meču! Timo Verner je umakao Džonu Stonsu, ali je Džordan Pikford pravovremeno reagovao i skratio ugao ispred nemačkog napadača. Dobro se poznaju iz Premijer lige, pa je i to pomoglo engleskom čuvaru mreže da osujeti najbolji napad na ovom susretu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Buchanan

18:27

Žuti karton!

25. minut - Nakon što je Rajs opomenut kada je oborio Gorecku, sada je Ginter zaradio žuti karton zbog faula nad Šoom. Ovaj meč sudi arbitar Makeli, koji je delio pravdu na čuvenoj utakmici Srbije i Portugala kada je Kristijano Ronaldo bacio kapitensku traku.

18:18

Sterling!

16. minut - Nameštao se dugo Rahim Sterling, ofanzivac Mančester sitija, ali njegov veoma dobar udarac Manuel Nojer uspeva da odbrani.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Buchanan

18:11

Haverc!

10. minut - Idealnu priliku imali su Nemci. Leon Gorecka je pobegao Englezima, iznudio faul na 17 metara, ali igrač Čelsija nije uspeo da zapreti. Kai Haverc je šutirao kao golu, ali je njegov pokušaj izblokiran i ostaje 0:0!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Buchanan

18:01

Počinjemo!

1. minut - Pretposlednja utakmica osmine finala, meč Engleske i Nemačke, upravo je počeo na Vembliju, kultnom mestu za engleski fudbal.

17:29

Ispred Vemblija!

Potpuna ludnica pred stadionom na kom će se igrati utakmica. Mnogo navijača, još više piva i pesma koja bordi reprezentaciju Engleske.

16:59

Sastavi:

Reprezentacija Engleske

Pikford - Voker, Stons, Megvajer - Tripije, Filips, Rajs, Šo - Saka, Sterling - Kejn

Reprezentacija Nemačke

Nojer - Ginter, Humels, Ridiger - Kimih, Kros, Gorecka, Gosens - Haverc, Miler - Verner

16:50

Dobar dan!

Nakon spektakularnog dana u kom smo videli utakmice

Hrvatska - Španija i Francuska - Švajcarska

sledi nam poslednja runda mečeva u osmini finala. Na programu su još dva susreta, a prvo ćemo od 18:00 pratiti klasik Evropskog prvenstva, meč Engleske i Nemačke. Pratite tekstualni prenos uz MONDO.

UKRATKO

  • Poznato je šest učesnika četvrtfinala!
  • Ovo je jedan od najvećih derbija osmine finala
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije