• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerligaški "klasik" na "Grbavici" poslije sedam godina: Bez pobjednika u duelu Željezničara i Leotara (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U prijateljskom meču sarajevskog i trebinjskog premijerligaša nije bilo golova.

 željezničar - leotar 0:0 prijateljska utakmica Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Željezničar i Leotar odmjeriti su snage na Grbavici poslije više od sedam godina, a u današnjem prijateljskom meču nije bilo pobjednika, ali ni golova.

Trebinjski "plavo-bijeli" posljednji put Željezničaru su gostovali u sezoni 2013/14, u septembru 2013. godine, kada su domaći slavili 4:1, iako su gosti iz Hercegovine poveli golom Đoke Milovića.

Možda će vas zanimati

Bila je to izuzetno loša sezona prvog šampiona BiH, u kojoj je na 30 utakmica osvojeno samo devet bodova (dvije pobjede, tri remija i čak 25 poraza), pa je Leotar uz Rudar Prijedor morao u niži rang.

Posljednji put Leotar i Željezničar sastali su se 29. marta 2014. godine, kada su Sarajlije slavile 3:0 na "Policama", te tako ubjedljivim trijumfom ispratili "Leo" u Prvu ligu Republike Srpske.

Danas je domaćin bio nešto konkretniji, ali po velikoj vrućini i sparini to nije bilo dovoljno za slavlje. Završilo je 0:0.

Bio je ovo ujedno i debi dva trenera na klupama Sarajlija i Trebinjaca. Tomislav Ivković nije uspio da u prvom meču na kormilu Željezničara slavi, dok je Branislav Krunić ostao neporažen u prvoj utakmici u kojoj je vodio tim za koji je svojevremeno igrao u više navrata, te osvojio titulu šampiona BiH 2003. godine.

PRVI ŠAMPION

Leotar je u sezoni 2002/03. osvojio titulu u novoformiranoj zajedničkoj Premijer ligi BiH u kojoj su po prvi put u istoriji nastupili klubovi iz kompletne Bosne i Hercegovine. Vicešampion te sezone bio je upravo Željezničar, kojem su Trebinjci "pobjegli" tri boda.

Podsjetimo, Trebinjci su danas saopštili da je Leotar dobio premijerligašku licencu, pa je time otklonjena i posljednja nedoumica ko će biti posljednji učesnik bh. elite za sezonu 2021/22.

U prvom kolu, koje je na programu 17. jula, Leotar će gostovati Radniku, dok će Željezničar ugostiti aktuelne šampione, fudbalere Borca.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC