• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo je debakl SRJ 2000. gori od ukrajinskog: Napunjena im mreža do vrha, ali Jugoslavija je više stradala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ukrajinci su bili jedno od iznenađenja prvenstva, ali im odbrana nije bila na nivou. Samo tim Jugoslavije iz 2000. godine je primio više golova.

 jugoslavija-euro-2000-rekord Izvor: Profimedia

Već duže od dvije decenije čekamo da vidimo srpski tim na Evropskom prvenstvu, a kada su igrali posljednji put postavili su negativni rekord. 

Možda će vas zanimati

Tim Jugoslavije je 2000. godine na Evropskom prvenstvu prošao grupu, naletio na domaćine, Holanđane, a onda ispao debaklom. Uz poraz rezultatom 1:6, Ivica Kralj je ukupno vadio loptu iz mreže 13 puta na tom prvenstvu, što je do danas ostao najgori defanzivni učinak neke ekipe. 

Sada su Ukrajinci poraženi od Engleske u četvrtfinalu sa 0:4 i opasno su se približili tom učinku. Ipak, oni su stali na "samo" 10 primljenih golova.

Ukrajincima su Holanđani dali tri gola, a Makedonci i Austrijanci po jedan u grupnoj fazi. Primili su gol i od Švedske u osmini finala, a onda ih je u četvrtfinalu zgazila Engleska. 

Jugoslavija je te 2000. godine loše počela. U prvom kolu je Slovenija povela sa 3:0, da bi se plavi vratili i na kraju uzeli bod. 

U narednom meču je sačuvana mreža i protiv Norveške nisu primili gol (1:0), a duel sa Španijom u posljednjem kolu grupne faze ostao je upamćen po haosu na kraju meča. 

Meč je završen pobjedom Španaca 4:3 koja ih je odvela dalje, a Špancima je prvo u 94. minutu suđen sumnjiv penal, da bi i u 95. dali gol za pobjedu. 

A onda su uslijedila četiri gola Patrika Klajverta i dva gola Marka Overmarsa koja su donijela tom timu Jugoslavije neslavni rekord koji stoji do danas. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC