• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković probao nešto novo - "Reći će neki, što sada uigravaš?!" Zamjerio je samo jedno: Ne može tako!

Autor Dragan Šutvić

Trener crveno-bijelih testirao je i novu formaciju u "generalnoj" probi, sa Rodićem i Bakajokom u ulozi krila. Poslije meča poručio: "Greške su OK!" i otkrio kakva je situacija u timu na kraju priprema.

 crvena zvezda šturm dejan stanković Izvor: YouTube/Arena sport TV

Crvena zvezda odigrala je uzbudljiv meč protiv Šturma u Austriji, a trener šampiona Srbije Dejan Stanković poručio je poslije duela - to nam je bilo potrebno!

Šef struke crveno-bijelih konačno je sa svojim igračima dočekao da nastupi pred navijačima, isprobao je u prvom dijelu nove taktičke varijante, sa tri štopera i Aleksandrom Dragovićem kao njihovim komandatom, a nakon meča i remija nasmijan je stao pred kameru TV Arena sport.

"Ovo nam je trebalo, imali smo pravog protivnika, ambijent, publiku, pritisak... Bilo je dosta neiznuđenih grešaka, ali sve to ide u svrhu dobrih i jakih priprema, kao i protivnika koji je večeras bio pravi, takmičarski. Ipak za 10 dana ulazimo u ozbiljno takmičenje", rekao je on.

Stanković je napustio teren zadovoljan i miran, jer je vidio ono što je želio, a greške je odmah locirao i shvatio kako i zašto su nastale.

"Probali smo odbranu sa trojicom nazad, da probamo sa krilima Rodićem i Bakajokom... Sve su to pripreme, a neko će reći 'Šta sada uigravaš, kada ima još malo'. Vidjelo se poslije kada smo se vratili na standard da je to bilo OK. Znam šta je falilo, gdje smo griješili... Kada napraviš 10-15 grešaka u fazi konstrukcije igre naravno da ima problema, ali najviše me raduje reakcija. Sve greške su OK, zamjerio bih samo kod dva penala, nebitno da li jesu ili nisu bila, ne može tako da se uđe u 16 metara. Ne znaš nikad kakav će biti kirterijum, a u Evropi je to mnogo opasno. Zbog takve situacije možeš da ostaneš kod kuće".

Stanković je pohvalio mladog Petra Stanića, dodao da Veljko Nikolić nije imao svoj dan u četvrtak, a odgovorio je i na pitanje kada će posljednja tri pojačanja biti potpuno spremna.

Naravno, radi se o Nenadu Krstičićukoji je stigao iz AEK-a prije nedjelju dana, Aleksandru Dragoviću koji se priključio prije četiri dana, poslije nastupa na Evropskom prvenstvu s Austrijom i o francuskom napadaču Loisu Doniju, koji je došao prije tri dana.

"Sve što smo poželjeli smo doveli. Prelazni rok bio dobro ciljan, prilagođen budžetu, svemu. Doveli smo dobre igrače. Dioni malo kasni s pripremama, Nena isto tako, Dragović će za koji dan biti 100 odsto u fulu".

Izvor: youtube/screenshot/ Crvena zvezda

Crveno-bijeli u ovom trenutku imaju više od 30 igrača. Da li je to previše?

"Treniramo sve koji mogu da stanu na teren, stvar je samo organizacije. Da, treba da se radi na 'izlasku', ali to je posao kluba, moje je da treniram momke".

Zvezda će narednog petka dočekati Vojvodinu na početku nove sezone, a u četvrtak 22. jula zaigraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Protivnik će joj biti pobjednik dvomeča Makabi - Kairat, u kojem je prvi susret završen bez pobjednika.

"Uspjeli smo da pogledamo pola sata tog meča, jer smo imali malo kasnije trening. Bila je to tvrda i jaka umtakmica, po meni Makabi ima organizovaniji, talentovaniji tim, ali vidi se razlika u tome da je Kairat u takmičenju, dosta grešaka ispravljaju trčanjem, pozicioniranjem...", rekao je Stanković i dodao da se prije svega bavi svojim timom.

Naravno, narednog petka će posebno zanimljivo biti prvi meč sa većim brojem gledalaca na "Marakani",

"Vjerujte da nije bilo svejedno i danas kad smo izašli na lepo popunjen stadion i kad je počela ta atmosfera koja nam je falila. Treba se malkice navići na to. Zbog navijača se igra fudbal i očekujem da bude pakleno, koliko god da stane ljudi zbog protokola i zbog svega", dodao je Stanković.

Zvezdin tim vratiće se u Beograd u petak, tačno nedjelju dana prije početka nove sezone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC