• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Kluža: Borac je prije svega porodica, to želim da imam i u svojoj ekipi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Šef stručnog štaba Kluža Marijuš Šumudika ocijenio da je bolja ekipa prošla u naredni krug, ali je izuzetno pohvalno govorio o Borcu, navijačima i Banjaluci.

 borac kluž trener marijuš šumudika borac je porodica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Čudo se nije desilo, iako se tokom drugog poluvremena činilo da je zaista moguće.

Borac je nošen ogromnom podrškom sa tribina vodio 2:0, tim rezultatom završeno je prvih 90 minuta revanša protiv Kluža, a bio bi završen i ovaj dvomeč da UEFA nije ukinula pravilo gola u gostima.

Pročitajte još

 Zbog toga cu crveno-plavi morali u produžetke, u kojima su dali sve od sebe i bili nadomak penala, ali je pogotkom Čipčiua šampion Rumunije ipak prošao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener Kluža Marijuš Šumudika poslije utakmice je ocijenio da je bolja ekipa prošla u naredni krug, ali je izuzetno pohvalno govorio o Borcu, navijačima i Banjaluci.

"Prvo čestitam publici, bilo je senzacionalno. Volio bih ovakvu publiku i u Klužu, htio bih da imam navijače uz sebe jer danas se pokazalo šta oni znače za ekipu. Da li zbog odluka sudije, publike ili drugog meč je bio takav, na kraju je prošla bolja ekipa. Igrali smo dobar fudbal, ali trebali smo sve da riješimo u prvom meču. Uprkos tome imali smo devet, deset šansi. Ovo je fudbal. Da u posljednjem minutu naš igrač nije uklizao ponovo bismo otišli na penale. Ovo je fudbal, igra se do posljednjeg trenutka. Čestitam Borcu i želim im više sreće nego prošle godine", rekao je Šumudika.

Njegova ekipa u produžecima je očigledno željela da stigne do pogotka I tako izbjegne penale. Upravo penalima Kluž je prije nekoliko dana poražen u rumunskom Superkupu.

"Penali su lutrija. To smo evo imali i u finalu EURA. Engleska je dala dva gola iz penala izgubila trofej. Ono što je najvažnije je da smo se kvalifikovali. Prije tri dana igrali smo Superkup, a danas smo dobro izgledali i fizički i želim svojoj ekipi da čestitam. Preuzeo sam ekipu prije par sedmica, tri utakmice smo od tada imali, ali nikada u životu nisam vidio da imamo toliko šansi, a trener sam 17 godina. U ove tri utakmice, dve protiv Borca i Superkupu imali smo preko 30 šansi. To znači da tim ima igru. Danas smo vidjeli prelijep gol sa distance, a neke šanse iz neposredne blizine nismo iskoristili", ocijenio je trener Borca.

Potom se dotakao I ekipe Borca i rekao vrlo zanimljivu stvar.

"U ekipi Borca poznajem Melega, radili smo zajedno u Kajzeriju, iznenadio sam se što Meleg nije igrao od početka. Borac ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca, poput Vranješa ili Moraitisa, ali je najvažnije je da je Borac porodica. Ja radim na tome da isto tako moja ekipa postane porodica, jer imamo devet igrača koji su došli ovog ljeta", istakao je Šumudika i još jednom ponovio da je planirao da sve bude riješeno još u Rumuniji.

"Trebali smo da se kvalifikujemo već u Klužu, ali evo u revanšu u samo par minuta oni su izjednačili i morali smo da se borimo da prođemo. Ovo je teško za nas, jer igramo svaka tri dana".

Na pitanje o klupskim I ličnim ambicijama trener Kluža rekao je da idu korak po korak.

"Kluž je veliki klub, moramo svi da budemo zajedno, igrači, štab i navijači. Naravno da imamo visoke ciljeve, ali prvo idemo na utakmicu u Gibraltar. Ako prođemo, imamo sigurno grupnu fazu Konferencijske lige. Nakon toga idemo korak po korak, Liga Evrope, Liga šampiona".

Pročitajte još

Utisak svih navijača Borca poslije utakmice je da je Borac “zakinut” ukidanjem pravila gola u gostima, jer bi sa 2:0 i 1:3 prošao dalje. Trener gostujuće ekipe nije želio mnogo o toj temi.

"Da nema tog pravila u Klužu je trebalo biti 6:1 ili 7:1, a danas ovdje 6:0 ili 7:0. Morate biti realni. Nemojte me dovesti u situaciju da dam pogrešan odgovor (smijeh)”.

Na kraju je pohvalio Borac i Banjaluku.

"Ovdje mi se veoma sviđa, ljudi i sve, imali smo fantastične uslove, vrhunski hotel, sve je bilo lijepo za nas. Osjećam se jako lijepo ovdje. Danas sam bio u apoteci, nešto sam kupovao, a oni su mi to željeli da daju besplatno. Poštuju me iako dolazim iz druge zemlje. Čestitam vam i želim vam sve najbolje", poručio je trener Kluža.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC