• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podlegli smo pritisku, igrači nisu zaslužili salve kritika: Toni Karačić nakon ispadanja Širokog Brijega

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Širokog Brijega nisu uspjeli u Albaniji da sačuvaju prednost od dva gola koje su stekli na prvoj utakmici protiv Vlaznimija na "Pecari".

 toni karačić o ispadanju široki brijeg iz uefa konferencijske lige Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Albanski tim je u drugom poluvremenu postigao tri pogotka i prošao u drugo kolo kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Trener Širokobriježana Toni Karačić je upozoravao da nije sve gotovo uprkos prednosti hercegovačke ekipe.

"Rekao sam i prije prve utakmice kako se radi o jako dobrom protivniku za ovaj nivo takmičenja. Zadovoljan sam kako smo reagovali i odigrali u prvom poluvremenu u Skadru. Bili smo bliže pogotku nego oni. U nastavku smo bili malo impresionirani atmosferom i podlegli smo pritisku. Međutim, apsolutno ništa nije naslućivalo da će nam se dogoditi onakvo drugo poluvrijeme. Iz praktično prvog napada u nastavku smo primili gol i nakon toga smo izgubili kontrolu nad utakmicom. Ipak, previše su toga dobrog ovi momci napravili da bih im sada nešto prigovarao. Velikom broju mojih igrača ovo je prvo iskustvo igranja evropskih utakmica i fanatične atmosfere kakva je bila u Skadru. Znam koliko im je teško, isto kao i meni i navijačima, ali vjerujte nije pošteno prema igračima iznositi salve negativnih kritika. Kritika je dobra, ali sad ih ne želim previše kritikovati. Da je lako - nije, teško je. Ali kažem još jednom, apsolutno stojim iza igrača i ovoga što smo napravili, vjerujem u svoj rad", poručio je Karačić.

Plavo-bijeli se sada okreću obavezama u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine jer predstojećeg vikenda počinje nova sezona. Širokobriježani će prvi meč odigrati u nedjelju i to protiv najvećeg hercegovačkog rivala Zrinjskog iz Mostara.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC