• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdo, čuvaj se da ne prođeš kao Borac iz Banjaluke! Sada važe nova pravila, ne može u Ligu šampiona kao prije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Evo kolika je pobjeda potrebna crveno-bijelima!

 Crvena-zvezda-Kairat-novo-pravilo-gol-u-gostima-ne-vazi. Izvor: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Da bi prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda mora da savlada Kairat u Beogradu, ali joj trijumf od 1:0 neće biti dovoljan!

Možda će vas zanimati

Pravilo koje je Zvezdi donijelo Ligu šampiona protiv RB Salcburga ili Jang Bojsa više nije na snazi. Da bi sada pravila evropske uspjehe, Crvena zvezda mora da bude ubjedljivija.

Zbog ukidanja ''gola u gostima'' ovog leta, poraz u Almatiju je još teži za srpskog šampiona.

Za tačno sedam dana, Crvena zvezda i Kairat će odmjeriti snage u revanšu, kada će tim Dejana Stankovića imati težak zadatak - mora da pobijedi bar sa dva gola razlike.

Postignut gol u Kazahstanu više ne važi duplo, pa eventualno izjednačavanje na 2:2 u Beogradu nema nikakvu dodatnu moć po novim pravilima UEFA. Ukoliko bi crveno-bijeli na stadionu Rajko Mitić stigli do pobjede ''samo'' rezultatom 1:0, igrali bi se produžeci na srpskom najvećem stadionu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kada je staro pravilo bilo na snazi, Crvena zvezda ga je maksimalno koristila. Predvođena Vladanom Milojevićem dva puta je igrala grupnu fazu Lige šampiona i do nje je stizala na veoma sličan način.

Protiv Salcburga je u Beogradu bilo 0:0, da bi u austrijskom revanšu, pred nekoliko hiljada svojih navijača, Crvena zvezda čudesnim povratkom u meč stigla do 2:2. Godinu dana kasnije je prvo odigrala 2:2 u Bernu, a zatim 1:1 u Beogradu protiv Jang Bojsa, za još jedan veliki uspjeh.

Kiks iz Kazahstana crveno-bijeli će morati da nadoknade pobjedom od dva gola razlike ili penalima, ukoliko nakon 90, pa zatim i 120 minuta budu imali samo jedan pogodak prednosti.

Ovakav slučaj je ovog ljeta već imao banjalučki Borac, kom postignut gol u Rumuniji protiv Kluža nije donio prolaz dalje. U Rumuniji je bilo 3:1 za domaći tim, Banjalučani su odgovorili pobjedom 2:0, ali su poklekli u produžecima. Tada su primili gol koji ih je izbacio iz kvalifikacija za Ligu šampiona i osjetili na svojoj koži novo pravilo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC